Afleiding in het verkeer

Afleiding, het zit in een klein hoekje. En toch kan het grote gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid. In Zeeland blijven we daarom aandacht geven aan afleiding in het verkeer. 

Vormen van afleiding

In Zeeland zijn er veel meldingen van eenzijdige ongevallen, dit duidt op afleiding in het verkeer. Automobilisten zijn niet geconcentreerd aan het rijden en houden zich met andere dingen bezig dan de rijtaak. In Zeeland lijken chauffeurs zich het meest af te laten leiden door hun smartphone. Andere risico's die tot afleiding kunnen leiden zijn de saaiheid van lange en rustige wegen. Automobilisten denken dan vaak dat ze wel even iets anders kunnen doen, zoals snel iets eten, de cd wisselen of even een berichtje sturen. Hoewel het op dit soort wegen soms veiliger lijkt om even iets anders te doen, zit ook op dit soort wegen een ongeluk in een klein hoekje. Tot slot kan ook het mooie uitzicht dat je in Zeeland hebt vanaf de wegen op de zee, de polders, bruggen en dijken, tot afleiding leiden.

Afbeelding van telefoon achter stuur auto

Hoe rijd je MONO?

Wil je MONO rijden, maar word je toch altijd afgeleid door dat berichtje wat je binnen hoort komen? Bekijk hier wat je kan doen om je telefoon MONO in te stellen!

 

Lees meer

MONO in Zeeland

In Zeeland hebben we verschillende activiteiten en campagnes om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Zo werken wij mee aan de landelijke MONO campagne, proberen we werkgevers meer met afleiding bij zakelijke reizen te laten doen en zetten we de MONO bus in om te kunnen handhaven. 

MONO Ongestoord Onderweg

Campagnes
MONO Ongestoord Onderweg logo

MONO helden

Campagnes - zakelijk
Logo MONO-helden

MONO bus

Activiteit
Bestuurder van auto met telefoon in de hand