Jongeren

Onze activiteiten gericht op jongeren betreft met name educatie en communicatie. We maken jongeren bewust van de gevaren van het verkeer en leren hen het juiste gedrag om ongelukken te voorkomen. 

Meer over educatie

Peuters en kleuters

Wanneer de kinderen nog maar peuters en kleuters zijn, proberen we hen al op een speelse manier de gevaren van het verkeer mee te geven. Hiervoor loopt sinds 2021 het project 'Jongeleren. We richten ons hierbij op brede kind centra waarvan de betrokken basisschool het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel (ZVL) heeft, zodat de doorlopende leerlijn is gewaarborgd.

Meer over deze doelgroep

Peuters krijgen verkeerseducatie JonGleren

Lager onderwijs - basisscholen

Het ROVZ wil basisscholen stimuleren zoveel mogelijk verkeerseducatie te verzorgen. Om scholen hiertoe aan te zetten zijn verschillende producten ingekocht en wordt voor het basisonderwijs ook veel activiteiten georganiseerd. Denk aan o.a. programma's als VMLB, dodehoeklessen, remwegdemo's en skateclinics.

Meer over deze doelgroep

Leerling wordt afgeleid op de fiets tijdens verkeerslab

Middelbare scholen

Voor de middelbare scholen worden de nodige activiteiten ingekocht die de scholen kunnen gebruiken. Denk aan o.a. nabestaanden gastlessen, dodehoeklessen, kantelauto, Totally Traffic en nog meer. 

Meer over deze doelgroep

meisje op fiets met 3D bril

GRIP training van ZLM

Door ZLM worden er GRIP trainingen gegeven aan jonge bestuurders. Deze trainingen zijn gericht op gedrag, waarbij onder andere zelfinzicht, het inschatten van risico’s en voertuigbeheersing aan de orde komen. Het ROVZ subsidieert deze trainingen. Voor jongeren die nog geen rijbewijs hebben, is er GRIP Junior.

Lees meer

Instructeur geeft GRIP training aan deelnemers