Tips om MONO te rijden

Het is makkelijk om afgeleid te worden door je telefoon tijdens het rijden. Maar er zijn ook makkelijke manieren om deze afleiding weg te halen.

Tip 1: Stel je telefoon zo in dat je makkelijk MONO kan rijden. 
Tip 2: Leg je telefoon ergens waar je hem niet kan zien
Tip 3: Laat je familie, vrienden of collega’s weten dat je onderweg bent.
Tip 4: Gebruik je je telefoon als navigatie? Zet hem in de houder
Tip 5: Wil je op de fiets toch een telefoontje plegen? Doe dit dan met één oortje in je oor in plaats van twee, zodat je verkeersgeluiden nog goed meekrijgt.

Je telefoon MONO instellen

Weet jij hoe je je telefoon zo kan instellen dat je makkelijker MONO kan rijden? 

Hoe stel ik mijn iPhone MONO in?

Heb je een iPhone? Ga naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Niet storen’. Tik op ‘Activeer’ om te kiezen hoe je wilt dat ‘Niet storen tijdens autorijden’ wordt ingeschakeld. Je hebt hiervoor 3 opties:

  1. ‘Automatisch’: je toestel gebruikt informatie als bewegingsdetectie en netwerkverbindingen om te voelen dat u mogelijk aan het rijden bent en schakelt de functie in.
  2. ‘Via Bluetooth in de auto’: ‘Niet storen tijdens autorijden’ start wanneer je telefoon verbinding maakt met het handsfree systeem van je auto.
  3. ‘Handmatig’: gebruik het bedieningspaneel om ‘Niet storen tijdens autorijden’ in te schakelen voor je de auto start.

Geef met 'Automatisch antwoord aan' aan wie een automatisch antwoord ontvangt wanneer 'Niet storen tijdens autorijden' ingeschakeld is. 

Hoe stel ik mijn Android MONO in?

Telefoons met een Android besturingssysteem hebben helaas nog geen ingebouwde instelling speciaal gericht op ongestoord autorijden. Natuurlijk kun je je telefoon gewoon op ‘Niet storen’ zetten. 

Bruikbare apps:

  • AutoModus app: Mooi meegenomen, wanneer jij met de AutoModus app rijdt, spaar je ook nog eens voor het goede doel.
  • In-traffic reply app: De app neemt je telefoon over zodra deze aan je snelheid detecteert dat je in de auto of op de fiets zit. Krijg je een berichtje binnen terwijl de app actief is, dan wordt er automatisch gereageerd.