Ogen op de weg in 2024

Ook in 2024 wordt de samenwerking met de Politie Zeeland-West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant voortgezet met het project 'Ogen op de Weg' dat gericht is op afleiding in het verkeer.
Met de MONO bus en volgauto’s voert de Politie weer controles uit op smartphonegebruik onderweg. Wie vanuit de bus of volgauto’s is gespot al rijdend met de smartphone achter het stuur, krijgt een goed gesprek én een boete.
 Het gesprek over de gevaren van afleiding in het verkeer is enorm belangrijk. Bewustwording van deze gevaren, leidt tot het besef dat dit namelijk niet alleen voor de bestuurder zelf geldt maar óók voor de medeweggebruikers. 
Helaas heeft het hoge aantal staandehoudingen en bekeuringen weer aangetoond dat het nog steeds nodig om is deze actie uit te voeren.
 
Meerijden?

Dat is ook dit jaar weer mogelijk voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en wethouders/ burgemeesters. Vanuit de campagne MONO-Helden heeft het ROVZ ook mensen uit het Zeeuws bedrijfsleven uitgenodigd. Inmiddels zijn er al aardig wat aanmeldingen binnen. Zo wordt verkeersveiligheid/ MONO rijden breed onder de aandacht gebracht.

Handhaving op afleiding vanuit de MONO-bus

UItvoering 'Ogen op de weg' in Brabant

Handhavingsacties MONO-bus

1e handhavingsactie 'Ogen op de weg' 2024

27 februari 2024
Campagneafbeelding Ogen op de weg zonder tekst

Start handhavingsactie MONO bus 'ogen op de weg'

28 maart 2023
Campagneposter 'Ogen op de weg'

2e rit MONO bus handhavingsactie 'ogen op de weg'

25 mei 2023
Campagneposter 'Ogen op de weg'

3e rit MONO bus handhavingsactie 'Ogen op de weg'

19 oktober 2023
Ogen op de Weg handhavingsactie

4e rit MONO bus handhavingsactie 'Ogen op de weg'

12 december 2023
Campagneposter 'Ogen op de weg'