‘t is flink doortrappen met oma Corrie

Maandag 8 augustus is het dan zover! Oma Corrie gaat met haar kleinzonen, Collin, Aron en Marijn meedoen aan de Zomerchallenge. De jongens fietsen graag en hebben er zin in! Oma heeft samen met Collin een fietsroute uitgestippeld langs leuke plekken op Walcheren. Vandaag staat er 30 tot 40 km op de planning, aldus oma Corrie. Ze gaan expres vandaag fietsen, omdat ze de rest van de week erg warm weer afgeven. Vandaag is het nog prachtig fietsweer! Vroeg in de ochtend nog even pinnen en boodschapjes doen. De fietstassen zijn volgeladen met lekkers voor onderweg. Nu alleen nog de banden oppompen, helm goed opzetten en daarmee zijn ze klaar voor vertrek. 9.00 uur vertrekken ze voor een dagje genieten.

Deelnemers aan de Zomerchallenge Doortrappen staan klaar om te gaan fietsen

Vanuit Arnemuiden fietsen Collin en oma Corrie richting Nieuw- en St. Joosland om Aron en Marijn op te halen. Bij elk plaatsnaambord wordt er een foto gemaakt als bewijs dat ze daar langs zijn gekomen. Via Oudedorp langs het water richting Ritthem. Hier scoren ze nog een zakje verse aardappelen. Door naar Oost-Souburg. Daar rijden ze langs het huis waar Aron en Marijn hebben gewoond toen ze nog klein waren. Via Vlissingen en West-Souburg naar Koudekerke. Onderweg maken we nog een foto bij een mooi zonnebloemveld. Zoveel mooie bloemen gezien onderweg. Daarna bij de Intratuin een kopje koffie en verfrissend drankje. Heerlijk! En toevallig hebben ze voor de jongens een speurtocht vogels spotten. Fanatiek gaan ze als een speer door de winkel op zoek naar de vogels om het juiste antwoord te vinden. Omdat dit is gelukt, krijgen ze een zak met vogelvoer. Buiten nog smikkelen van een eigen gebakken plaatkoek van oma. Dan hebben ze weer voldoende energie om verder te gaan. Toch stoppen ze al snel weer kort bij de pluk- en theetuin in Koudekerke. De jongens gaan los op de trampoline, terwijl oma Corrie van de bloemen geniet. En weer door Tussen Koudekerke en Biggekerke ziet oma een picknicktafel. Die is voor ons! Ze strijken daar neer om te lunchen en ondertussen van het mooie uitzicht te genieten. Ze kijken via een bunker pad op de duinen. Mooi!

De Zomerchallenge van oma Corrie start en eindigt in Nieuw- en St. Joosland
De Zomerchallenge van oma Corrie start en eindigt in Nieuw- en St. Joosland

In Biggekerke fietsen ze langs de molen om nieuwe mix te halen voor plaatkoek. Jammer genoeg is de molen dicht. Daarom snel verder via Meliskerke naar Mariekerke. Daar genieten ze van overheerlijke boerenijs. Eén van de hoogtepunten van de fietstocht volgens Collin en Marijn. Genieten van twee bollen ijs in de schaduw met mekkerende geiten op de achtergrond. Nu op naar Veere via Grijpskerke, Serooskerke en Vrouwenpolder. Een beetje omgereden… In Veere even over met de trekvlot. De jongens hebben nog genoeg energie over! Glijden van de hoge trapleuning naar beneden en daarna door naar oma’s snoepwinkel. Een snoepwinkeltje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de tocht Het duurt even voordat ze weer naar buiten komen. Dat heb je als je kan kiezen uit 101 soorten Oud-Hollands snoep. En doorrr naar Middelburg, want daar is het KERMIS!!! Het is erg druk in de stad, dus ze plaatsen de fietsen bij het Abdij en gaan lopend richting de markt. Aron z’n hoogtepunt van de dag is de rit in de Breakdance. Geweldig! Daarna nog met z’n drieën in Heroes city. Lekker nat geworden, maar dat is met dit weer helemaal niet erg. Aangezien het al 17.00 uur is geweest, gaan ze terug naar de fiets en vervolgen ze hun tocht richting Nieuw- en St. Joosland om Aron en Marijn weer thuis te brengen. Ze sluiten af met een groepsfoto. Inmiddels, vanwege de extra lussen op de route, hebben ze 60 kilometer in de beentjes. Super knap gedaan van de mannen!

Moe maar voldaan weer thuis om na te genieten van een geweldig dagje fietsen en alles wat ze die dag hebben beleefd samen. ‘Het leukste is al de onverwachte dingen, die je tegenkomt tijdens het fietsen’, aldus oma Corrie.

Zomerchallenge deelnemers eten een lekker boerenijsje

Ook meedoen?

Ook meedoen met deze leuke zomeractiviteit, de Zomerchallenge, voor jou en je klein(kind) van 6 t/m 12 jaar? Het doel: lekker fietsen en samen de leuke opdrachten uit het boekje volbrengen. Dat kan gemakkelijk in je eigen omgeving, op een moment dat je zelf kiest tijdens de zomervakantie. Check de website van de Zomerchallenge en vraag gratis het boekje aan! 

Zomerchallenge

Driewielfiets Demodag man op fiets
15 maart 2023

Driewielfiets Demodag Tworby bij Fietsreparatie Colijnsplaat

Lees meer
ZVL uitreiking
06 maart 2023

Zeeuws Verkeersveiligheidslabel voor Sint Anthonius in Oud-Vossemeer

Lees meer
Wethouder reikt ZVL certificaat uit aan De Lichtstraal
06 maart 2023

Zeeuws Verkeersveiligheidslabel voor CBS De Lichtstraal

Lees meer