Prijsuitreiking winnaar Fietsmasters challenge Zeeland

Op woensdagochtend 18 oktober heeft gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland, Harry van der Maas samen met teammanager ANWB Streetwise, Bas van Rossen de Koningin Julianaschool in Sint Philipsland verrast met een cheque. Deze school is de winnaar van de ANWB Fietsmasters Challenge Zeeland.

 

 

 

Prijsuitreiking Koningin Julianaschool Sint Philipsland winnaar Fietsmasters challenge Zeeland

Impressie

 

 

Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters

Achtergrond info Fietsmasters

Na de uitreiking zijn een aantal leerlingen de strijd aangegaan tegen de gedeputeerde, het ROVZ en de ANWB: wedstrijdje ‘wie zo langzaam mogelijk kan fietsen’!

Achtergrondinformatie:

De fietsvaardigheidsles ANWB Fietsmasters vond ook dit schooljaar weer plaats op 10 scholen (520 leerlingen) in de provincie Zeeland. Het programma heeft als doel kinderen (en hun ouders) beter en meer te laten fietsen naar school, een vereniging of vriendjes. Het programma bestaat uit twee onderdelen: ANWB Fietsmasters en de Challenge.

ANWB Fietsmasters
Bij de ANWB Fietsmasters les gaan kinderen na een korte introductie in de klas buiten fietsen. Op een modulair opgezet parcours dat steeds moeilijker wordt gemaakt. Ook zijn tal van spelelementen toegevoegd.

Challenge

De Challenge bestaat uit een actieweek waarin de leerlingen zoveel mogelijk minuten fietsen, naar school, met vriendjes en hun ouders. Ook konden ze bonuspunten verdienen met drie extra opdrachten:

  1. Samen met ouders minimaal 30 minuten voor de lol gefietst
  2. In de actieweek minimaal 2x met de fiets naar een sportactiviteit
  3. Fietsverlichting gecheckt

De school waar de leerlingen de meeste minuten fietsten, winnen de hoofdprijs: een inzet van ANWB Streetwise voor de héle school.

 

Gedeputeerde en organisatoren wasstraatactie bij auto voor wasstraat
01 december 2023

Gedeputeerde opent wasstraatactie oogstseizoen

Lees meer
Lempke on tour in Zierikzee
27 november 2023

Lempke & partner on tour in Zierikzee

Lees meer
De Baar draagt MONO Helden stokje over aan Betuwe Express
20 november 2023

Start landelijke uitrol Zeeuwse MONO Helden campagne!

Lees meer