Politie en VVN (namens ROVZ) werken samen bij alcoholcontrole

Aspirant agenten hebben samen met ervaren agenten van Politie Zeeland-West-Brabant zaterdag 20 mei ingezet op een grootschalige alcoholcontrole bij de Westerscheldetunnel. In samenwerking met het ROVZ zijn 2 vrijwilligers van VVN aan de slag gegaan om automobilisten bewust te maken van de risico's van alcoholgebruik in combinatie met deelname aan het verkeer. 

Zo'n 400 bekeuringen verder maar zeker ook veel goede gesprekken met verkeersdeelnemers vonden er plaats. Zo gaven de vrijwilligers aan dat de meeste automobilisten positief reageerden: "Jullie moeten meer van dat soort acties houden, want er is nog teveel alcoholgebruik in het verkeer". 

Alcoholcontrole in de media belicht:

Alcoholcontrole bij busstation Westerscheldetunnel leidt tot tal van overtredingen en bekeuringen | Terneuzen | pzc.nl

Alcoholcontrole parkeerplaats Westerscheldetunnel Terneuzen

Ondersteuning bij handhavingsacties door VVN

Het ROVZ heeft onder andere als streven om handhavingsacties van de Politie te ondersteunen. De basisteams Verkeer worden met enige regelmaat gevraagd of er nog acties zijn rond campagnematige handhaving (Fietsverlichting, Snelheid, MONO en BOB, maar ook voertuigcontrole en andere aspecten rond verkeersveiligheid). Ook vanuit DROS kunnen aspirant agenten voor hun opdracht ondersteuning aanvragen bij het ROVZ. Ondersteuning in de vorm van inzet van VVN vrijwilligers en het leveren van campagnemateriaal- en gadgets zorgt bij de controles voor extra aandacht voor verkeersveiligheid. Voor meer info over dit soort acties: rovz@zeeland.nl 

Alcoholcontrole parkeerplaats Westerscheldetunnel Terneuzen
Politie voertuig
20 april 2024

Politie heeft alcoholcontroles gehouden in de gemeente Hulst

Lees meer
Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer