Opening Verkeersplein De Zuidvliet in Kortgene

Vanaf woensdag 23 juni 2022 kunnen leerlingen van basisschool De Zuidvliet in Kortgene genieten van een gloednieuw Verkeersplein.
Meer aandacht voor verkeersveiligheid en zeker om leerlingen wegwijs te maken in het verkeer zodat zij veilig hieraan kunnen deelnemen. Wethouder Van der Maas, de ANWB en het ROVZ zorgden samen voor een feestelijke opening. Dit project is een initiatief van de ANWB en wordt gefinancierd door het ROVZ. 

Meisje op fiets op verkeersplein

Achtergrond info ANWB Verkeerspleinen

Tijdens een landelijke wedstrijd van de ANWB bleek er veel interesse te zijn voor het winnen van een Verkeersplein. Het ROVZ speelt hierop in door dit jaar een pilot te starten met het financieren van een Verkeersplein bij 2 basisscholen (naast de Don Boscoschool wordt dit jaar een school op Noord-Beveland voorzien van een Verkeersplein). Hierbij ligt de uitvoering bij de ANWB en financiering door het ROVZ. Een 100% verkeersveilig Zeeland, daar gaan we voor!

 

Goed en veilig fietsen is belangrijk voor nu en later. Het ANWB Verkeersplein heeft als doel kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties (zie voorbeeld: het Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, zebrapad en verkeersborden). Dit zorgt ervoor dat ze goed voorbereid de weg op gaan.

Impressie van de opening Verkeersplein op De Zuidvliet in Kortgene

Leerlingen fietsen op verkeersplein
meisje op fiets op verkeersplein
kinderen fietsen op verkeersplein
wethouder Van der Maas opent verkeersplein
Meisje op stepje op verkeersplein
Meisje op fiets op verkeersplein
Deelnemers aan de Zomerchallenge Doortrappen staan klaar om te gaan fietsen
08 augustus 2022

‘t is flink doortrappen met oma Corrie

Lees meer
Rij fietsers die staan te wachten op de fietscheck bij FietsJijVeilig in het kader van Doortrappen
04 augustus 2022

FietsJijVeilig bij Route55

Lees meer
Deelnemers fiets4daagse Goes bij fietscheck
26 juli 2022

FietsJijVeilig bij fiets4daagse

Lees meer