Maaike fietst rond Sint Maartensdijk voor de Zomerchallenge

Woensdag 24 augustus deden oom Gijs, tante Sjaan en de nichtjes Floor (7) en Maaike van bijna 4 mee aan de Zomerchallenge.
Maaike fietst mee op haar mooie roze fiets en heeft vooraf het remmen als er een auto aan komt goed geoefend. Een drukke weg mag alleen samen met oom of tante overgestoken worden.
Maaike wil eigenlijk nog een mooie lamp op haar fiets, maar dat is overdag niet nodig. We zetten onze helm op en we vertrekken voor een tocht rond Sint Maartensdijk.

De roze fiets van Maaike

We starten bij de speeltuin in de Reigerlaan, waar lekker geschommeld en van de glijbaan gebruik gemaakt kan worden. 
Daarna rijden we via de Westpoort naar de Haven alwaar we bij bakker Cock Leijs een lekkere Zeeuwse bolus gaan eten.
Via de Molenstraat en de Oostvest gaan we naar de Oostsingel om de een bezoek te brengen aan de brandweerkazerne.

Dan naar de straat Onder de Linden om via het fietspad langs de Provincialeweg naar molen de Nijverheid te gaan waar we van de molenaar een glaasje ranja met een rietje krijgen.

De brandweerkazerne in Sint Maartensdijk
Molen Sint Maartensdijk

We steken over naar de Oudelandseweg, waar we nog een jonge egel zien lopen en gaan dan linksaf de Wiebesweg in. Aan het einde rechtsaf de Kastelijnsweg in om bij de kinderboerderij de Muije te stoppen, daar eten we een ijsje.

Fiets met jonge egel er naast

We vervolgen de Kastelijnsweg en komen uit aan de Oosterschelde waar we het strandje bezoeken en kadetjes met knakworst eten.

Via het Galgenpad fietsen we terug naar het bruggetje om weer bij de speeltuin in de Reigerlaan te eindigen na een rondje van 6,5 km fietsen.
Een hele tocht voor Floor en Maaike maar ze hebben het goed vol gehouden we hebben samen genoten.

Ook meedoen?

Ook meedoen met deze leuke zomeractiviteit, de Zomerchallenge, voor jou en je klein(kind) van 6 t/m 12 jaar? Het doel: lekker fietsen en samen de leuke opdrachten uit het boekje volbrengen. Dat kan gemakkelijk in je eigen omgeving, op een moment dat je zelf kiest tijdens de zomervakantie. Check de website van de Zomerchallenge en vraag gratis het boekje aan! 

Zomerchallenge

10 april 2024

Praktisch Verkeersexamen op het Abdij!

Lees meer
Deelnemer Doortrapdag met veiligheidshesje
10 april 2024

Doortrappen in de gemeente Reimerswaal

Lees meer
Campagneposter Dag van de fietshelm
09 april 2024

Woensdag 10 april - Landelijke Dag van de Fietshelm

Lees meer