Landelijk Dag van de Fietshelm 19 april 2023

Het ROVZ vraagt speciaal op deze Landelijke Dag van de Fietshelm (een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen in samenwerking met het HersenStrijd fonds en de Hersenstichting) aandacht voor het gebruik van de fietshelm. Dus....koop die mooie fietshelm en zet 'm op!

 

Dag van de Fietshelm 2023

Veilig fietsen voor jong en oud

Zeeland is een fietsprovincie met mooie fietsroutes langs bijvoorbeeld de kustplaatsen. Veel toeristen weten onze provincie al jaren te vinden om deze reden. Daarnaast is het makkelijker om je te verplaatsen met de fiets dan met de auto. Geen parkeerkosten, gezond om te fietsen en frisse lucht. Nog meer redenen om de fiets te pakken. Maar het brengt ook risico's met zich mee. Kwetsbare verkeersdeelnemers (jonge kinderen en senioren) kunnen bij een fietsongeval sneller letsel oplopen.

Om fietsen te blijven stimuleren maar om ook ervoor te zorgen dat fietsers bewust zijn van de gevaren, vraagt het ROVZ aan alle fietsers om de fietshelm te gebruiken. Zo dus ook op deze Landelijke Dag van de Fietshelm, 19 april. Voor meer info, check deze link en tekst hieronder: Dag van de Fietshelm | Dag van de Fietshelm

Maar....wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar meer mensen in het verkeer overlijden op de fiets dan in de auto? En dat terwijl het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en/of hersenletsel bij een botsing of val verkleint met 60 procent, en de kans op dodelijk hoofd- of hersenletsel zelfs met 70 procent.

Als iedere Nederlander een fietshelm draagt, zijn er naar schatting 85 verkeersdoden en 2500 tot 2600 ernstige verkeersgewonden minder per jaar. Reden genoeg om ons hard te maken voor het dragen van een fietshelm op élke fiets. 

In Zeeland wordt op dit moment in diverse gemeenten het project Doortrappen, veiliger Fietsen tot je 100ste! uitgerold, voor deelname gemeenten en gratis aanmelden Senioren | ROVZ

Landelijk Dag van de Fietshelm 19 april 2023
Politie voertuig
20 april 2024

Politie heeft alcoholcontroles gehouden in de gemeente Hulst

Lees meer
Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer