Laatste MONO busrit van het jaar succesvol

De handhavingsactie Ogen op de Weg op afgeleid rijden heeft gisteren 13 december haar afsluitende MONO busrit van het jaar gehad. Het ROVZ heeft binnen haar samenwerking met de Provincie Noord-Brabant en de Politie Zeeland West-(en Oost)-Brabant stappen gezet om regionaal (en landelijk) in te zetten om automobilisten te overtuigen om de smartphone achter het stuur niet te gebruiken. Naast de risico’s en grotere kans op een verkeersongeval (men wordt hier extra op geattendeerd), is het krijgen van een boete aan de orde tijdens de afgelopen actiedagen dit jaar. Met de inzet van de MONO bus streven alle partijen ernaar om het aantal verkeersongevallen te verminderen.

Bestuurder auto met telefoon in de hand

Coördinator MONO bus rit, Dennis van Amelsfoort

Ik wijs nogmaals op de gevaren van bellen en appen achter het stuur:
"Het verkeer verandert iedere seconde. Er hoeft maar net die ene auto voor je te remmen en je zit erop. De oorzaak van zware verkeersongevallen valt vaak te wijten aan de mobiele telefoon. Het is zeer ernstig."

Aandacht voor MONO-busactie

Deze actie heeft veel aandacht opgeleverd: de pers (Zeeuwse en landelijke media) is meegereden, naast een aantal wethouders maar bovendien hebben ook een aantal middelbare scholieren meegekeken en mochten zij ook in de volgauto’s meerijden. Alles gericht op het terugdringen van smartphonegebruik onderweg.

Het ROVZ heeft de intentie om na evaluatie eind dit jaar, deze vorm van campagnematig handhaven op afleiding onderweg ook in 2023 voort te zetten.  

Media aandacht Omroep Zeeland 

Coordinator MONO-busrit
Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer
10 april 2024

Praktisch Verkeersexamen op het Abdij!

Lees meer