Jubileumeditie 100% Verkeersveilig Event in Vlissingen

Donderdag 29 september 2022 heeft het ROVZ het ‘100% Verkeersveilig Event’ georganiseerd voor zo’n 400 basisschoolleerlingen van groepen 7 en 8 uit Vlissingen.

Leerlingen bij 100% verkeersveilig event opening

Het 100% Verkeersveilig Event

De Provincie Zeeland heeft in september 2022 voor de vijfde keer het ‘100% Verkeersveilig (educatie) Event’ georganiseerd. Dit keer met de gemeente Vlissingen als gastgemeente. Het doel van deze dag is het bewustzijn rondom verkeersveiligheid onder bovenbouwleerlingen van de basisschool te vergroten. Met name met het zicht op de overgang naar de middelbare school, waarbij scholieren dagelijks intensief zullen deelnemen aan het verkeer.

Harry van der Maas gedeputeerde van de Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ verzorgde de opening en wethouder Coen Bertijn (namens Sal Cracau) van de gemeente Vlissingen opende het middagdeel. “We zijn er trots op dat we – naast alle andere activiteiten die wij organiseren - de afgelopen vier jaar al zo’n 1500 leerlingen verspreid over heel Zeeland hebben weten te bereiken met dit mooie evenement”. Aldus Harry van der Maas.

 

Programma

Tijdens het event (er is altijd een ochtend- en middagdeel) gingen de deelnemende scholen zelf actief aan de slag gegaan met verkeersveiligheid. Leerlingen kregen te zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto en hebben een fietsvaardigheidsparkoers afgelegd. Ook is een kijkje bij het Verkeerslab aan bod gekomen waar afleiding in het verkeer centraal staat (en daarmee de boodschap om niet te appen tijdens het fietsen). Veilig omgaan met landbouwverkeer is ook een interessante activiteit want zo leren de kinderen hoe ze het beste uit de dode hoek van een landbouwvoertuig kunnen blijven. Dit jaar is er een nieuwe activiteit toegevoegd aan het rijtje! ‘De Straatpraatshow’ is de allereerste talkshow in Nederland over verkeersveiligheid rondom de school speciaal gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs. Daarnaast is de actuele verkeerskennis van de leerlingen getest via een verkeersquiz. De winnende klas ontving een cheque ter waarde van € 500,00 om te besteden aan verkeerseducatie. Tijdens het ochtenddeel ging de prijs naar Parelburcht groep 8A en in de middag nam VSV groep 8 deze prijs mee naar huis.

De 5e editie van het 100% Verkeersveilig Event - Gemeente Vlissingen

Dez Maarsen met Harry van der Maas om leerlingen toe te spreken over verkeersveiligheid
Dez Maarsen bij opening event
Leerlingen bij 100% verkeersveilig event opening
VMLB les
VMLB les
Remwegdemo
Remwegdemo 2
Remwegdemo 3
Straatpraatshow
Straatpraatshow
Verkeersquiz
Verkeersquiz
Fiets Vaardig + parcours
Fiets Vaardig+ parcours
Fiets Vaardig+ parcours
Fiets Vaardig+ parcours
Fiets Vaardig+ parcours
Winnaars Parelburcht 8
Welkom 100% Verkeersveilig Event
Welkom 100% Verkeersveilig Event
Presentatrice Wendy Hoogendijk en Dez Maarsen
Verkeerslab les
Verkeerslab les
Verkeerslab les
Verkeerslab les
10 april 2024

Praktisch Verkeersexamen op het Abdij!

Lees meer
Deelnemer Doortrapdag met veiligheidshesje
10 april 2024

Doortrappen in de gemeente Reimerswaal

Lees meer
Campagneposter Dag van de fietshelm
09 april 2024

Woensdag 10 april - Landelijke Dag van de Fietshelm

Lees meer