Handhavingsactie fietsverlichting

Op donderdag 24 februari 2022 van 19.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 25 februari 2022 van 19.00 uur tot 21.00 uur heeft de politie en medewerkers van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met het ROVZ een actie aan de Schroeweg in Middelburg op het gebruik van fietsverlichting en de mobiele telefoon op de (snor)fiets. Met het doel om verkeersveilige deelname aan het verkeer onder de aandacht te brengen en weggebruikers bewust te maken van de gevaren van het niet voeren van fietsverlichting. Daarnaast is er aandacht besteed aan het smartphonegebruik op de (snor)fiets.

politie en VVN bevestigen fietslampjes

Gratis fietsverlichting

De personen die geen fietsverlichting voerden, ontvingen gratis fietsverlichting om veilig op hun bestemming aan te komen. Ook ontvingen deze personen een flyer en een sleutelhanger van VVN. De personen die geen fietsverlichting voerden en gebruik maakten van de mobiele telefoon op de (snor)fiets ontvingen geen bekeuring maar een waarschuwing. Op deze manier wordt het gebruik van fietsverlichting gestimuleerd en smartphonegebruik ontmoedigd.

Cijfers basisteam verkeer Walcheren

De politie heeft 50 fietsers aangesproken op het niet voeren van fietsverlichting en ging met deze mensen in gesprek. Er zijn 8 personen aangesproken die druk bezig waren met hun smartphone tijdens het fietsen of rijden op de snorfiets. Ook met hen gingen de politie en VVN in gesprek. Overigens heeft de politie 1 persoon aangetroffen op de (snor)fiets die niet in het bezit was van een AM rijbewijs, hierbij werd een speekseltest af genomen. Uit de uitslag van de speekseltest kwam naar voren dat er THC in het speeksel aanwezig was.

Knuffelbeer vliegt door de lucht na aanrijding bij remwegdemonstratie
26 maart 2024

Remwegdemonstraties leerlingen basisscholen Goes

Lees meer
Wethouder plaatst helm op hoofd leerling
11 maart 2024

JONGleren tijdens themaweken in Wissenkerke

Lees meer
Campagneafbeelding Ogen op de weg zonder tekst
27 februari 2024

1e rit MONO bus handhavingsactie 'Ogen op de weg'

Lees meer