FietsJijVeilig bij Route55

Op 4 augustus stonden onze collega's van het ROVZ samen met de ANWB weer langs de route van Route55. Dit keer stonden zij in Kloosterzande. Ook burgemeester Mulder kwam een kijkje nemen. 

Gezamenlijk hebben de ANWB en het ROVZ deze pilot FietsJijVeilig ontwikkeld. Tijdens deze activiteit, in het kader van Doortrappen, vragen wij aandacht voor het veilige fietsen tot je 100ste!

Rij fietsers die staan te wachten op de fietscheck bij FietsJijVeilig in het kader van Doortrappen

Banden, helmen en spiegels

In het kader van Doortrappen hebben wij een korte fietscheck gehouden. Bandenspanning en profiel van de banden werd gecontroleerd. Resultaat, in de meeste banden moest er nog flink wat lucht bij.

Verder konden deelnemers aan Route55 helmen passen en kregen ze uitleg over het veilig fietsen. Ongeveer 15% van de deelnemers droeg al een helm. Vaak ook in combinatie met een spiegel om het achterom kijken makkelijker te maken. 

Tip: zorg dat je helm niet te ver naar achter staat en zorg dat het bandje goed vast zit. 

Meerdere fietsers met helm hadden deze verkeerd op. Daardoor heeft het dragen van een helm minder tot geen effect als je valt. Zit je bandje los, dan kan je helm ook schuiven en afvallen. Ook de plek van de helm op je hoofd is belangrijk. Deze wordt vaak te ver naar achteren gezet.

Wist je dat de rand van je helm ongeveer 2 centimeter boven je wenkbrauwen moet beginnen? Anders zit deze te ver naar achteren.

Driewielfiets Demodag man op fiets
15 maart 2023

Driewielfiets Demodag Tworby bij Fietsreparatie Colijnsplaat

Lees meer
ZVL uitreiking
06 maart 2023

Zeeuws Verkeersveiligheidslabel voor Sint Anthonius in Oud-Vossemeer

Lees meer
Wethouder reikt ZVL certificaat uit aan De Lichtstraal
06 maart 2023

Zeeuws Verkeersveiligheidslabel voor CBS De Lichtstraal

Lees meer