Doortrappen in Oostkapelle

Op dinsdag 27 september is in Oostkapelle bij camping de Pekelinge een Doortrapdag georganiseerd. 14 deelnemers hebben vanochtend theorie over fietsen gehad, beweegoefeningen en instructies gekregen van een fysiotherapeut en beweeg coach en hun fiets laten controleren door een fietsenmaker. In de middag hebben de deelnemers geoefend met een fietsparcours en fietstocht met instructies gekregen. Leerzaam en gezellig. Tijdens de bijeenkomst stond zo lang mogelijk blijven fietsen centraal. De deelnemers zijn ook opgeroepen mee te doen met de al bestaande fietsgroep. 

Doortrappen in Oostkapelle is door een samenwerking van Welzijn Veere, Sportdorp en het ROVZ mogelijk gemaakt. Festina Lente heeft de fietscheck verzorgt, Fysiotherapie & Fitness de Driehoek hebben bewegingen en oefeningen gedaan met de deelnemers en SOAB heeft het theoriedeel en het oefenparcours verzorgt. 

Banner Doortrappen

Wat is Doortrappen?

Veiliger fietsen tot je 100ste! (Mede) door fietsen blijven we langer gezond, sociaal en zelfredzaam. 55-plussers fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Dit vraagt onze aandacht.
Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk veilig blijven fietsen.

Het ROVZ probeert samen met de Zeeuwse gemeenten Doortrappen in Zeeland verder te brengen. Onder Doortrappen worden verschillende leuke fietsinitiatieven georganiseerd.

Meer informatie

Doortrapdag in Oostkapelle

Oefenparcours Doortrappen
Oefeningen Doortrappen fysiotherapeut
Fietscheck Doortrappen
Oefenparcours Doortrappen
nabespreken oefenparcours Doortrappen
Oefenparcours Doortrappen
Oefenparcours Doortrappen
Oefenparcours Doortrappen
Fietstocht Doortrappen
Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer
10 april 2024

Praktisch Verkeersexamen op het Abdij!

Lees meer