MONO is bij ITN Groep de norm

MONO staat letterlijk voor één of alleen. Zo ook in de MONO campagne. Daarbij draait het om één ding: als je rijdt, houd je je aandacht uitsluitend op het verkeer. Bij ITN Groep in Nieuwdorp was het Milou, de dochter van directeur Gert-Jan Niewenhuijse, die alle installateurs en servicemonteurs wakker schudde. “De MONO-actie op basisschool De Regenboog in Nieuwdorp bracht haar op het idee om ook binnen ons bedrijf hiervoor aandacht te vragen. Milou is langs alle medewerkers gegaan en heeft hen de belofte laten ondertekenen om MONO te rijden. Heel verstandig natuurlijk, want appen of bellen terwijl je achter het stuur zit, kan echt niet.”

Jeanneke Schutte – Niewenhuijse is directeur P&O bij totaalinstallateur ITN Groep. Zij is nog steeds enthousiast over het initiatief van haar nichtje. “We hebben dagelijks veel mensen op de weg. Het is natuurlijk enorm belangrijk dat zij hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. MONO maakt dit mogelijk. Dat is hier de norm. Veel smartphones hebben een functie om MONO te rijden. Daarover hebben we iedereen geïnformeerd. Dat stel je heel eenvoudig in.”

MONO rijden is belangrijk
Natuurlijk is de gezondheid van de medewerkers en de andere weggebruikers de voornaamste reden om het MONO rijden te stimuleren. Maar de ondernemer in Jeanneke ziet ook andere argumenten om MONO te rijden. “Met een ongeval zijn vaak behoorlijk wat kosten gemoeid. En wat dacht je van de imagoschade? Onze monteurs zijn onze ambassadeurs. Ik wil eenvoudigweg geen foto van een ongeval in de krant met één van onze bussen erop.”

ROVZ pluim

Het grote aantal medewerkers dat heeft toegezegd MONO te rijden, is ook in de Provincie opgevallen. Om die reden ontving Milou Niewenhuijse uit handen van gedeputeerde Provincie Zeeland en ROVZ-voorzitter Harry van der Maas een ROVZ-pluim. Het ROVZ deelt de pluim uit aan organisaties en personen die zich bovengemiddeld inzetten voor de verkeersveiligheid in Zeeland.