De Grote Verleiding rijdt MONO

“Verkeersveiligheid heeft in ons bedrijf veel aandacht. We willen dat alle medewerkers veilig van en naar het werk kunnen komen en ook tijdens het werk veilig zijn. Daarnaast zijn onze chauffeurs ook ons visitekaartje op de weg. Net zoals wij ons ergeren aan weggebruikers die bellen en appen achter het stuur, willen we niet dat mensen onze chauffeurs zo bekijken.”

Anneke van Hootegem van De Grote Verleiding in Kruiningen vertelt dat zij in oktober van dit jaar met veel enthousiasme hebben meegedaan aan de MONO Helden campagne. De Grote Verleiding is een online boodschappenwinkel waar je kunt kiezen uit ruim 1800 100% biologische levensmiddelen. Naast de webwinkel heeft De Grote Verleiding een eigen bezorgdienst, met twee vaste chauffeurs en twee invalchauffeurs. “We hebben klanten in Zeeland, West-Brabant en de Belgische grensstreek. We hebben wekelijks vaste bezorgroutes. Daarnaast halen onze chauffeurs ook producten op bij regionale telers. We halen zoveel mogelijk producten vers uit de eigen regio.”

Oog voor mens en milieu
De MONO campagne sluit goed aan bij de manier waarop De Grote Verleiding omgaat met mens en milieu. Van de nieuwe Mercedes bestelbussen wordt het dieselverbruik en de snelheid bijgehouden. Verder zijn de bussen uitgerust met een voice control multimediasysteem. Dit maakt een verkeersveilige deelname aan het verkeer mogelijk. “De chauffeurs kunnen het systeem eenvoudig aanroepen en de navigatie wordt gestart. Telefoneren gaat ook op de manier. Hun eigen smartphone kan dus heel makkelijk in de tas of het dashboard blijven. Dat vergt natuurlijk wel een omslag in denken en doen. Niet alleen van de chauffeurs zelf, maar ook van mensen op kantoor. Zij moeten de rijtijden respecteren en niet voortdurend bellen en appen met de chauffeurs. Met de chauffeurs is afgesproken dat zij uitsluitend op hun telefoon mogen kijken zodra ze ergens veilig geparkeerd staan.”

Breed gedragen

Bij de start van de MONO campagne bij De Grote Verleiding  nam het bedrijf het MONO Helden-stokje over van de Provincie Zeeland. De Grote Verleiding is daarmee officieel het eerste bedrijf dat verklaart ervoor zorg te dragen dat haar medewerkers MONO rijden. Uit handen van gedeputeerde verkeersveiligheid Provincie Zeeland en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (het ROVZ) Harry van der Maas ontvingen Anneke en haar man Alex het estafette MONO-Helden stokje en ondertekenden zij het MONO-Helden bord. “Ik ben er trots op dat alle medewerkers het MONO-Helden bord hebben ondertekend. Straks geven wij het MONO-Helden stokje over aan ITN Groep, maar reken maar dat het bord hier blijft hangen. Daarvoor vinden wij aandacht voor MONO rijden en verkeersveiligheid in het algemeen veel te belangrijk.”

MONO Helden De Grote Verleiding ondertekent het beloftebord