MONO

De Zeeuwse MONO campagne loopt in het voorjaar vanaf 6 maart t/m april. We volgen in Zeeland de landelijke campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: 'Ik rij MONO'. Deze campagne is gericht op zowel automobilisten als fietsers. Doel is om hen bewust te maken van het afleidende effect van smartphonegebruik voor social media tijdens het rijden en van de risico's die dat gedrag veroorzaakt voor de eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers.

 

Poster ik rij MONO

Handhavingsactie ’Ogen op de Weg’ in Zeeland (MONO-Helden rijden mee)

In navolging van de eerdere MONO busritten in 2022, wordt er ook dit jaar aandacht besteed aan campagnematige handhaving rond dit thema. Zo zal op meerdere momenten de handhavingsbus ritten rijden met een team agenten die op afleiding controleren. Vanuit een geblindeerde touringcar met volgauto’s en motoren wordt gekeken welke automobilisten zich wagen aan smartphonegebruik achter het stuur, waarna een goed gesprek

over de risico’s volgt tijdens een staandehouding. Het streven is om mensen bewust te maken van de gevaren van deze vorm van afleiding onderweg en met klem te benadrukken dat afgeleid rijden levensgevaarlijk kan zijn. Het aantal verkeersslachtoffers terugbrengen, is vanzelfsprekend het eindelijke doel.

Meer informatie

Tips voor MONO-rijden

Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat je als bestuurder niet afgeleid wordt tijdens het rijden. Zo rij je eenvoudig MONO:

  • Schakel de ‘niet storen functie’ in op je telefoon;
  • Activeer de ‘niet storen’ app;
  • Berg je telefoon op en zet deze op stil of schakel de vliegtuigmodus in.

Klik op onderstaande link en ontdek hoe je jouw telefoon MONO instelt. Mensen die jou onderweg berichten, ontvangen dan een berichtje dat je onderweg bent. Ook de omgeving wordt opgeroepen geen berichten te sturen of te bellen als je weet dat iemand onderweg is. Hiermee help je ook anderen om MONO te rijden. Wel zo veilig!

Stel je telefoon MONO in

MONO rijden

Zeeuwse ontwerpwedstrijd campagneposter MONO

Eind vorig jaar heeft onze projectleider Educatie alle scholen in het voortgezet onderwijs benaderd voor deelname aan de Zeeuwse ontwerpwedstrijd campagneposter.
Naast MONO kunnen leerlingen ook posters insturen voor de onderwerpen fietsverlichting en (a)sociaal gedrag in het verkeer.
Er zijn meerdere prijzen te winnen maar voornaamste en leukste prijs voor de winnaar is het plaatsen van de winnende poster als campagnemateriaal in frames langs de weg of in de horeca/bioscopen.

De winnende poster van 2022 is hier naast te zien.

Winnende campagneposter 2022

MONO Posters

De MONO posters zijn hier onder te downloaden. 

Andere materialen nodig, zoals raamstickers, banners e.d., neem contact op!

Contact

Logo wie zaait moet oogsten
01 juni T/M 30 november 2023

Wie zaait... Moet oogsten

Lees meer
Snelheidcampagne poster
08 mei T/M 09 juli 2023

Snelheid

Lees meer