MONO-zakelijk

Samen gaan we voor 100% verkeersveiligheid in Zeeland. Samen gaan we voor Ongestoord Onderweg!


MONO, waar staat dat nu eigenlijk voor? MONO staat voor het ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding deelnemen aan het verkeer. Je bent namelijk maar met één ding bezig. En dat is veilig van A naar B komen.
Ongestoord onderweg zijn is goed voor de verkeersveiligheid, en dus ook voor jouw organisatie. Ongeacht of je voor een grote organisatie werkt, als ZZP’er, of alles hier tussenin. Iedereen kan meedoen!

Doe jij ook mee?

In deze toolkit kun je middelen vinden om in te zetten in jouw bedrijf. Deze toolkit helpt jou als werkgever om de MONO-gedachte uit te dragen binnen jouw organisatie en je werknemers te stimuleren om MONO te rijden.
Meer informatie over MONO-zakelijk? Of wil je kijken wat andere bedrijven en organisaties doen om hun medewerkers MONO te laten rijden? Kijk dan op www.monozakelijk.nl

De waarden van MONO

MONO draagt bij aan specifieke waarden die voor jouw organisatie of bedrijf belangrijk kunnen zijn. MONO draagt bij aan: kostenverlaging, (verkeers-)veiligheid, goed werkgeverschap en een goed imago.

Kostenverlaging
MONO omarmen in de organisatie kan helpen kosten te minimaliseren. Het niet-MONO rijden kan namelijk voor extra kosten zorgen. Denk aan schade, stilstand en uitval van medewerkers. Dit spreekt voor zich. Maar het continue bereikbaar zijn leidt ook tot meer stres en minder aandacht voor ander verkeer. Daarom komen maatschappelijke kosten van ziektekostenverzekeraars en arbodiensten hier ook nog bij. De kosten van verkeersongevallen bedragen jaarlijks 14 miljard. Voor een groot deel komen deze kosten bij werkgevers terecht.

(Verkeers-)veiligheid
Het gebruik van mobiele apparaten verhoogt het risico op ongevallen van de medewerkers, maar ook afnemers en leveranciers. Het beantwoorden van de telefoon verdubbelt dit risico. En het lezen of schrijven van een berichtje maakt het risico zes keer zo groot.
Verkeersveiligheid als waarde opnemen in het beleid heeft de volgende voordelen

  • Het voorkomen van menselijk leed en uitval
  • Minder schades (en dus kostenbesparing)
  • Het transport of de medewerker komt op tijd en zorgt voor een tevreden klant en een betrouwbare dienstverlening
  • Je voorkomt imagoschade

Goed werkgeverschap
Potentiële werknemers kiezen vaak een organisatie die bekend staat om een goede omgang met medewerkers. MONO draagt hieraan bij.

Imago
MONO uitdragen geeft een goede uitstraling van het bedrijf of de organisatie richting de buitenwereld. Het geeft aan dat je aandacht hebt voor de veiligheid van je medewerkers.

MONO helden die je voor gingen

Bedrijven die aandacht geven aan MONO noemen we MONO-helden. Bekijk hier welke bedrijven en organisaties de MONO gedachte uitdragen.

Wil jij hier ook bij staan? Meld je dan via rovz@zeeland.nl  aan als MONO held en zet de toolkit in!

Hoe rijd je MONO?

Wil jij graag MONO rijden, maar weet je niet goed hoe? Bekijk hier dan welke tips wij hebben om MONO te rijden.