Materialen

Materialen algemene verkeersveiligheid

Factsheet uw bedrijf en verkeersveiligheid

Factsheet “Uw bedrijf en verkeersveiligheid” 

Wil jij laten weten aan je werknemers of collega’s waarom aandacht voor verkeersveiligheid zo belangrijk is?
Download deze infographic en mail rond of print uit en hang ergens op waar je werknemers of collega’s het zien.

Factsheet uw bedrijf en verkeersveiligheid

 

 

 

 

 

 

Materialen thema Afleiding
Tijdens werktijd wilt het nog wel eens gebeuren dat bestuurders van een voertuig even snel hun telefoon willen checken. Misschien wordt je wel gebeld of is er een belangrijke wijziging in de planning? Op dat moment ontstaan er gevaarlijke situaties op de weg. Bellen verdubbelt het risico op een ongeval, terwijl het lezen of typen van een tekst dat risico zes keer vergroot. We zijn teveel afgeleid door onze telefoon en andere dingen die om ons heen gebeuren. Maar samen kunnen we daar wat aan doen!

Je kan zelf voorkomen dat berichten binnenkomen tijdens het rijden. Doe dit bijvoorbeeld door een app te installeren die berichten blokkeert of zet deze instelling op je telefoon aan. Maar wees je ook bewust van een ander. Als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten en wacht even met bellen.
Landelijk is de MONO zakelijk campagne gestart. Op www.monozakelijk.nl kun je verschillende tips en materialen vinden om te zorgen dat jouw werknemers of collega’s veiliger en zonder afleiding deel nemen aan het verkeer. Ook kun je daar opgeven om mee te doen aan het MONO rijden, onderdeel worden van de MONO community en nog veel meer leren over MONO. Neem dus snel een kijkje!

Rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg.

Hier onder zie je enkele materialen die je zou kunnen inzetten om MONO te stimuleren binnen jouw bedrijf:

Flyer Nederlands
Flyer Engels  
Toolkit tips 

Wil je campagne middelen gebruiken, zoals sleutelhangers, paraplu’s of stickers? Deze kan je aanvragen via  https://materiaal.monozakelijk.nl/downloads