Zwaaiactie op Oranjeplaat

Automobilisten die vanochtend via de Oranjepolderseweg richting Oranjeplaat reden, werden op deze weg begroet door een zwaaiende vrijwilliger van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Deze zwaaiactie is een initiatief van het Regionaal Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) / Provincie Zeeland, in samenwerking met VVN. De actie bestaat uit een snelheidsdisplay, een zwaaiactie op de toegangsweg en een gesprekje op de parking van Oranjeplaat (ingang Oranjeplaatweg).

Op 30 en 60 km wegen wordt er in Zeeland vaak te hard gereden. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. Met de zwaaiactie wil het ROVZ aandacht vragen voor de geldende maximumsnelheid.

Op weg naar de parkeerplaats krijgen passanten twee keer een seintje. Eén keer wordt de snelheid gemeten; daarna worden ze toegezwaaid door een meneer of mevrouw die langs de weg staat. Als de bestuurders op de parkeerplaats uit de auto stappen, spreekt het VVN-team hen hierover aan. Na een aantal korte vragen krijgen de bezoekers een folder over snelheid uitgereikt. Als dank voor de tijd ontvangen de gasten ook een stressbal of een strandbal met het snelheidsbord ‘60’.

De wegen zijn in overleg met wegbeheerders geselecteerd, op basis van snelheidsmetingen. Na afloop van de snelheidsactie wordt op de betreffende wegen nog een aantal weken een display met een smiley geplaatst.

Meer informatie over deze actie is te vinden op www.rovz.nl/nieuws/zwaaiactie-van-start-cadzand-bad.