ZLM Junior Trials voor Zeeuwse middelbare scholieren

Gemiddeld 15 jaar én een personenauto besturen. Dat kan toch niet? Jawel, dat kan!
Van 13 september tot en met 26 oktober organiseert ZLM Verzekeringen namelijk ZLM Junior Trials. Dit doen we in samenwerking met het ROVZ en Trials BV. 1700 Zeeuwse middelbare scholieren (leeftijd 15-17 jaar) van 16 scholen volgen een programma waarin verkeersveiligheid en hun rol als passagier in de auto centraal staan.
 

Verkeer
Verkeer is doodsoorzaak nummer 1 bij jongeren van 12 tot 18 jaar. In die levensfase verandert de verkeersrol meerdere malen in korte tijd. Pubers staan daarnaast onder druk van vrienden en groepsprocessen, impulsen en het verkennen van grenzen. Stap je in een auto als je weet dat de bestuurder onder invloed is en draag je je altijd de autogordel? Speciaal getrainde instructeurs coachen en begeleiden de jongeren tijdens het programma en leggen diverse vraagstukken voor. Zowel theoretisch als in de praktijk. Want de jongeren mogen ook zelf, onder begeleiding, een auto besturen op een van het verkeer afgesloten parcours.

Drie onderdelen
ZLM Junior Trials bestaat uit drie onderdelen: Vijf praktijkoefeningen, drie laboratoriumopdrachten en twee groepsdiscussies. In het laboratorium komt het dragen van de gordel, de dode hoek en alcohol in het verkeer aan bod. Bij de praktijkopdrachten ervaren de deelnemers onder andere wat er gebeurt met losliggende voorwerpen wanneer er plots geremd moet worden. De ZLM Junior Trials vinden plaats op alle dinsdagen, woensdagen en donderdagen in Goes bij het Omnium en in Terneuzen bij de Ski-dome.

Investeren in preventie
Voor ZLM is het vanuit Verkeersveiligheid, MVO en preventie interessant om in dit programma te investeren. Want de jeugd is de toekomst. Jongeren kunnen tegenwoordig al op hun 17e het rijbewijs behalen. Junior Trials is daarop een mooie voorbereiding, maar vooral ook een  leuk en leerzaam programma. Naast Junior Trials biedt ZLM sinds 2009 in samenwerking met het ROVZ ook Trials aan voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar (www.trials.nl/).

Isabel Provoost
Speciaal voor ZLM Junior Trials hebben we samen met Isabel Provoost een introductievideo opgenomen. Isabel benadrukt in de video dat afleiding en verkeer geen goede combinatie is.

https://www.zlm.nl/juniortrials