Zeeuwse wethouders voeren actie op basisscholen

Op op vrijdag 11 en maandag 14 januari deelden Zeeuwse wethouders een fietsverlichtingspakket uit op vijf basisscholen. .
Wethouder Sinke (Reimerswaal), wethouder Witkam (Borsele), wethouder Herselman (Kapelle), wethouder Meeuwisse (Goes) en wethouder Depauw (Hulst) brachten samen met leerlingen een krijtuiting op het schoolplein aan.

Bezoek van ROVZ-ambassadeurs

Namens het ROVZ delen verschillende wethouders in de week van 10 tot 14 januari een fietsverlichtingspakket uit bij de deelnemende scholen. Leerlingen en ouders krijgen de reflecterende stickers met de tekst ‘Licht aan, goed bezig!’ en ‘Licht aan, goed voorbeeld!’. In samenwerking met de ANWB krijgen de scholen ook kartonnen mallen en krijtspuitbussen om krijtuitingen aan te brengen op de schoolpleinen. Ook zitten er in het pakket folders van de landelijke campagne ‘Ik val op’

 
 

Stickeractie
Om extra aandacht te vragen voor fietsverlichting op scholen, heeft het ROVZ een stickeractie opgezet. Scholen konden reflecterende stickers bestellen; zowel voor leerlingen als voor hun ouders. Meer dan 65 basisscholen en 7 scholen voor voortgezet onderwijs doen mee met de actie. Er zijn in totaal 20.000 stickers aangevraagd! We hopen dat de stickers een aanleiding zijn om rond de keukentafel samen over verkeersveiligheid te praten. Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein.

Foto's Bart van der Putten