Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid gaat van start

Samenwerking ROVZ partners

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), Provincie Zeeland en ROVZ partners organiseren samen voor het derde jaar in september de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. De verschillende activiteiten die deze maand aan bod komen hebben als doel meer aandacht te vragen voor dit onderwerp. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor!

 

Aanleiding Zeeuwse Maand
Zeeland is een uitgestrekte provincie. Er is één snelweg en er zijn veel vrij rustige lange plattelandswegen met bochten en bomen erlangs. Dat heeft zijn charme, maar ook het nadeel dat de concentratie afneemt van weggebruikers. Naast het veiliger maken van wegen is het belangrijk het gesprek aan te gaan over veilig gedrag op de weg. Met als doel het aantal verkeersslachtoffers omlaag brengen. Dit is de reden waarom we samen met partners deze unieke Maand organiseren aldus gedeputeerde Harry van der Maas. ”Elke Zeeuw moet 's avonds veilig kunnen thuis kunnen komen. Rekening houden met elkaar en veilig rijgedrag kunnen hieraan bijdragen.”

Een greep uit de activiteiten in de maand september

1 september aandacht voor infra: actieve markering fietspad Middelburg-Vlissingen 
2 september gastles verkeersonveilig gedrag Toorop Middelburg
7 september start MONO campagne najaar (landelijk en Zeeuws ‘MONO scoort!’)
12 september auto te water ZLM verzekeringen, Stelleplas
17 september 100% verkeersveilig event, Heinkenszand
19 september campertraining ZLM verzekeringen, Zeelandhallen
24 september remwegdemo, Tholen
26 september GRIP (rijvaardigheidstraining voor jonge automobilisten), Zeelandhallen
28 september MONO actie ANWB, Kapelle
29 september verkeersveiligheidshesjes voor scholen met het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel.

Ook wordt de Safety Safe (snelheidsspaarpot) in september geplaatst op Tholen en is er aandacht voor Zeeuwse infra-activiteiten. De kalender met alle activiteiten vindt u hier: Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid 2020 | rovz.nl

Zeeland 100% Verkeersveilig uitzendingen, quiz en verkeersbelspel

In samenwerking met Omroep Zeeland en met Politie Zeeland-West-Brabant wordt er van 2 september tot en met 30 september op de woensdagen dieper ingegaan op de diverse aspecten van het thema verkeersveiligheid. In het programma komen onder andere de volgende thema’s aan bod: motorrijden, snelheid, e-bike, landbouwverkeer en afleiding (MONO).

Verder staat er in september wekelijks een verkeersquiz van het ROVZ op de website van Omroep Zeeland en er komt een verkeersbelspel op de radio (op donderdag tussen 9.00 uur en 12 uur). Daarnaast is in Goedemorgen Zeeland! aandacht voor verkeersveiligheid via korte interviews in de Zeeuw van de Dag.

De Zeeuwse Maand is op 24 augustus van start gegaan tijdens het radioprogramma ‘de Zeeuwse Kamer’ https://omroepzeeland.bbvms.com/view/regiogrid/3893886.html waarbij Harry van der Maas in gesprek ging met politieman Andy Polfliet over de Zeeuwse Maand, rijgedrag, handhaving en verkeersongevallen.