Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid 2021

De Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid gaat 1 september van start

100% verkeersveilig, daar gaan wij voor!

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en haar partners organiseren samen voor het vierde jaar in september de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Met een diversiteit aan activiteiten die deze maand aan bod komen, wordt er extra aandacht gevraagd voor dit onderwerp.

 

poster Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Aanleiding Zeeuwse Maand

Tijdens de Zeeuwse Maand van Verkeersveiligheid vraagt het ROVZ samen met haar partners extra aandacht voor veilige wegen. Daarnaast wordt ingezet op het attent maken van weggebruikers op een verkeersveilige deelname aan het verkeer. Door het organiseren van verschillende activiteiten hopen we met elkaar het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

De maand heeft als doel extra aandacht en bewustwording genereren voor een 100% verkeersveilig Zeeland. Gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het ROVZ, Harry van der Maas, benadrukt nut en noodzaak van deze unieke maand: “-Kom veilig thuis- is de slogan van de landelijke campagnes en deze geldt voor iedereen die gebruik maakt van de Zeeuwse (fiets)wegen. Het ROVZ draagt deze boodschap uit met de focus op het verminderen van het aantal verkeersongevallen. In deze unieke Zeeuwse maand vol verkeersveiligheidsactiviteiten roep ik graag iedere weggebruiker op om veilig deel te nemen aan het verkeer. Ga zonder haast op pad, let goed op onderweg en rijd MONO. Zo helpen wij elkaar om daadwerkelijk veilig thuis te komen.”

Activiteiten in de maand september

Een greep uit de activiteiten:

  • 1 september interview Zeeuwse Kamer bij de Omroep Kees Harthoorn (landbouw loonwerkersbedrijf) met Harry van der Maas (gedeputeerde verkeersveiligheid)
  • 7 september 4de fietsveiligheidsdag Schouwen ANWB
  • 8 september MONO Zakelijk werkgeversaanpak (mediamoment)
  • 17 september MONO scoort! Uitvoering ANWB
  • 21 september VVN opfriscursus verkeersregels
  • 22 september kick off MONO campagne middelbare scholieren (mediamoment)
  • 22 september ANWB verkeersplein (mediamoment)
  • 24 september pilot Jongleren (mediamoment)
  • 29 september Doortrappen Middelburg (mediamoment)
  • 30 september 100% verkeersveilig educatie event (mediamoment)

De kalender met alle activiteiten vindt u hier: https://www.rovz.nl/zeeuwse-maand-van-de-verkeersveiligheid-2021

Zeeland 100% Verkeersveilig uitzendingen

In samenwerking met Omroep Zeeland en diverse organisaties wordt er van 1 september tot en met 28 september op de woensdagen diverse aspecten van verkeersveiligheid belicht in de afleveringen van ‘Zeeland 100% verkeersveilig’. Onderwerpen zoals infrastructuur, hulpdiensten, verkeerseducatie, handhaving, snelheid, e-bike en afleiding (MONO) komen aan bod.

1ste aflevering Zeeland 100% verkeersveilig

Verder kan men in september wekelijks deelnemen aan een verkeersquiz van het ROVZ via social media kanalen van Omroep Zeeland (win een verkeersveiligheidsprijs) en er komt een verkeersbelspel op de radio (op donderdag tussen 9.00 uur en 12 uur). Daarnaast is in Goedemorgen Zeeland! aandacht voor verkeersveiligheid via korte interviews in de Zeeuw van de Dag én bovendien zijn er in Trots op Zeeland verkorte versies te zien van Zeeland 100% verkeersveilig.