Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid

100% verkeersveilig, daar gaan we voor.

Ongelukken in het verkeer eisen jaarlijks veel slachtoffers. Op de Zeeuwse wegen waren er in 2017 onder de slachtoffers achttien dodelijke slachtoffers te betreuren. Achter deze cijfers gaat veel verdriet schuil. Dat moet anders. Elke Zeeuw moet 's avonds veilig kunnen thuiskomen. Daarom besteedt het ROVZ in september 2018 extra aandacht aan verkeersveiligheid. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor!
 

Op 31 augustus gaf een bestuurlijke vertegenwoordiging van het ROVZ de aftrap voor de maand van de verkeersveiligheid. In het Abdijcomplex vertelden Harry van der Maas (Provincie Zeeland), Chris Simons (gemeente Middelburg), Rian de Feijter (waterschap Scheldestromen) en Hans Leijten (Politie) hoe de partners van het ROVZ zich samen inspannen om het verkeer veiliger te maken. Ook presenteerden de bestuurders het nieuwe beeldmerk dat de missie van het ROVZ uitdraagt: ‘100% verkeersveilig, daar gaan we voor’.

Klein hoekje
Gedeputeerde en ROVZ-voorzitter Harry van der Maas vertelde waarom een themamaand voor verkeersveiligheid nodig is: ‘Wat mij betreft kun je niet vaak genoeg aandacht vragen voor verkeersveiligheid. Ongelukken in het verkeer zorgen voor veel leed. Ook in Zeeland. Zeeland is een fijne provincie om op te groeien, maar een ongeluk zit ook hier in een klein hoekje. Daarom vestigen we in september met diverse activiteiten de aandacht op het onderwerp. Ik hoop dat we een mooie maand tegemoet gaan. Een maand vol activiteiten, die veel aandacht genereren voor verkeersveiligheid. En ik hoop dat elke Zeeuw, jong of oud, mij volmondig nazegt: 100% verkeersveilig, daar ga ik voor!’

 
Samen sterk

Onder leiding van Joep Lax vertelden de aanwezige bestuurders op welke manier zij samenwerken om de verkeersveiligheid te verhogen. ‘We maken fietspaden breder, voeren controles uit, geven verkeerslessen op scholen en ondersteunen inwoners die hun buurt veiliger willen maken. Daarbij werken we samen met heel veel partijen. Met fietsenmakers, met rijscholen, met verzekeraars en met tal van andere mensen die zich sterk maken voor onze missie.

Tijdens de Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid zijn er extra veel activiteiten. Op 10 september is er in de Zeelandhallen een e-bike event, waar ouderen workshops kunnen volgen en proefritjes maken op een testfiets. Een groot aantal Zeeuwse fietsenmakers staat klaar om advies te geven. Voor scholieren is er het 100% verkeersveilig event, met fietsoefeningen, de verkeersquiz remwegdemonstraties, en een Verkeerslab waar scholieren in teamverband allerlei verkeerssituaties oplossen en opdrachten uitvoeren. Verder staan er gastlessen en extra politiecontroles en werkbezoeken aan infraprojecten op de agenda. Een compleet overzicht van alle activiteiten is op de  Kalender maand van de verkeersveiligheid te vinden.

Ga jij ook voor 100% verkeersveilig?

Voeg dan het kader toe aan je profielfoto op facebook. Ga naar www.facebook.com/profilepicframes en selecteer het kader ‘100% verkeersveilig’. Klik op Gebruiken als profielfoto om je foto op te slaan.