Zeeuwse herdenking verkeersslachtoffers

Op zondag 21 november 2021 vond de landelijke herdenking verkeersslachtoffers plaats, georganiseerd door de Vereniging van Verkeersslachtoffers (VVS). Op dezelfde dag werd ook in Zeeland stil gestaan bij de Zeeuwse verkeersslachtoffers.

 

Vanwege de geldende coronamaatregelen is ook dit jaar geen jaarlijkse Zeeuwse bijeenkomst georganiseerd. Om stil te staan bij de Zeeuwse verkeerslachtoffers gedenkt de Provincie Zeeland, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (het ROVZ) hen door aandacht te vragen voor verkeersveiligheid op de Zeeuwse wegen. Zij doet dit namens alle nabestaanden van de verkeersslachtoffers, de hulpverleners, partners en belangstellenden.

Harry van der Maas gedeputeerde verkeersveiligheid Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ geeft het belang van verkeersveiligheid aan: “ik roep iedere weggebruiker hierbij op om stil te staan bij een veilige deelname aan het verkeer en hiermee een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid op onze Zeeuwse wegen. Door de focus op het verkeer om ons heen, op de weg en door rekening te houden met onze medeweggebruikers, kunnen wij een positief verschil maken om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.”

 
Kranslegging bij bermmonument aan Leliendaalseweg Middelburg-Sint Laurens
kranslegging 2020 met Harry van der Maas (en nabestaande Corine)

Foto onderschrift: kranslegging vorig jaar door gedeputeerde Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ, Harry van der Maas samen met nabestaande Corine de Bruyne-van Wallenburg ter nagedachtenis aan de Zeeuwse verkeersslachtoffers bij het bermmonument aan de Leliëndaalseweg tussen Middelburg en St. Laurens.

Voor meer informatie zie de website van de VVS www.verkeersslachtoffers.nl