Zeeuwse campagne MONO

Op 11 maart 2019 start het ROVZ met de uitrol van de Zeeuwse campagne MONO. Zij volgt hierbij de landelijke campagne van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: MONO ‘Ongestoord Onderweg’.
Afleiding in het verkeer is steeds vaker de oorzaak van een verkeersongeval. Uit landelijk onderzoek blijkt dat bellen of appen tijdens het autorijden de kans op een ongeluk 2 tot 6 maal vergroot. Door het uitrollen van de campagne MONO ‘Ongestoord Onderweg’ streeft het ROVZ ernaar om onze inwoners bewust te maken van verkeersveilig rijgedrag.
 

Mono-actie basisonderwijs
Medio maart organiseert het ROVZ een MONO-actie speciaal gericht op het basisonderwijs. Kinderen van 26 deelnemende scholen én hun ouders worden hierbij betrokken. Via kleurplaten, stickers, MONO challenge, krijtuitingen, sleutelhangers en gouden MONO tip wordt op meerdere momenten aandacht besteed in het basisonderwijs aan rijden zonder afleiding door de smartphone.

Afbeelding poster MONO

Goed voorbeeld doet goed volgen
In april rolt het ROVZ de campagne MONO uit in eigen organisatie. Zij zorgt voor bewustwording via beeldmateriaal waarin een aantal Provinciemedewerkers de MONO gedachte uitdragen.

Handhavingsactie op afleiding
In de maanden april en mei versterkt het ROVZ in samenwerking met de politieregio Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant, Provincie Brabant en het Openbaar Ministerie deze campagne door inzet van een extra handhavingsactie.

Deze focus op ongestoord rijden zonder afgeleid te worden door gebruik van de smartphone wordt landelijk verder doorgezet door de invoer van een nieuw verbod. Vanaf 1 juli 2019 is telefoongebruik op de fiets verboden. Via social media kanalen zal het ROVZ hier verder kracht bij zetten door beeldmateriaal te verspreiden waarin de overgang te zien is van de Zeeuwse campagne ‘er gaat meer kapot dan je scherm’ naar de Zeeuwse campagne MONO ‘Ongestoord Onderweg’.

Voor meer info kijk op www.rovz.nl of www.mono.nl