Verkeersweek Zwin College

Verkeersweek Zwin College

Van maandag 9 september tot en met donderdag 12 september 2019 wordt op het Zwin College de jaarlijkse verkeersweek gehouden. In die dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema verkeer. Hieronder een greep uit de activiteiten van deze week.

Project kantelwagen

Doel van dit onderdeel is om de jongeren  te laten ervaren dat het dragen van een gordel van levensbelang is. In de autogordelsimulator, ook wel bekend als de kantelauto, kan men voelen hoe het is om in een gekantelde auto in de gordel te hangen. Ook wordt geleerd hoe je in zo'n situatie veilig uit de gordel komt.

Fietskeuring

Alle tweede klas leerlingen komen op de fiets deze dag om hun fiets ter keuring aanbieden. Dit wordt uitgevoerd door de politie op ons schoolplein.

Gastles onveilige verkeerssituaties

Tijdens de gastles wordt een korte film getoond met fragmenten van gedragingen en situaties die leerlingen van het voortgezet onderwijs op weg naar school vertonen en tegenkomen. Het is een compilatie van her en der in Zeeland gefilmde verkeersonveilige gedragingen, die universeel genoeg zijn om door alle leerlingen herkend te worden. De filmbeelden zijn niet in scene gezet. Het zijn dus beelden van wat er in het echt gebeurt. Er zijn geen ongelukken in beeld gebracht. De film is een middel om de leerlingen na te laten denken over hun eigen gedrag en met hen in gesprek te komen daarover. De verschillende gedragingen en situaties worden aan de hand van de film doorgenomen.

Toneel voorstelling ‘Zeven Sloten’

Zeven Sloten begint met een cabaretvoorstelling van ongeveer 45 minuten. Dat betekent mooie verhalen, onverwachte wendingen en vooral veel grappen. Soms voorzichtig, soms ruw. In Zeven Sloten proberen de spelers het publiek te raken met hun ontroerende verhalen ondersteund door theaterlicht, muziek en stroboscopen: “Het is niet helemaal verkeerd eens na te denken over gedrag in het verkeer maar dan wel op een leuke manier en ruim voor zo’n puber dubbel dwars in een boom hangt.”

Bijvoorbeeld. Wat denk je te gaan doen als je geliefde met wie je in Antwerpen bent wezen stappen, veel te veel drinkt? En jullie moeten midden in de nacht naar huis, met de auto en jij hebt geen rijbewijs.