Veel animo voor tweede editie van het ‘100% Verkeersveilig Event’!

Donderdag 19 september 2019 organiseerde het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland het ‘100% Verkeersveilig Event’ in en rondom de Reimerswaalhal, Blauwhoefseweg 1 in Kruiningen. Ruim 400 basisschoolleerlingen uit de gemeente Reimerswaal namen deel aan deze dag die in het kader van de ‘Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid’ georganiseerd werd. Daarmee was ook de tweede editie van dit evenement volledig ‘uitverkocht’.

De Provincie Zeeland heeft, net als vorig jaar, de maand september uitgeroepen tot ‘de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid’. In het verlengde hiervan worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder het ‘100% Verkeersveilig Event’. Doel van deze dag is het bewustzijn rondom verkeersveiligheid onder bovenbouwleerlingen van de basisschool te vergroten. Daarnaast wil het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) tijdens dit event het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel onder de aandacht brengen bij de docenten.

Succes
Vorig jaar werd het 100% Verkeersveilig Event in Middelburg gehouden. Dit werd goed ontvangen en was een succes. Dit jaar was het Event in de gemeente Reimerswaal te vinden, op verzoek van wethouder Jaap Sinke. 

Programma
Tijdens het event gingen de leerlingen zelf actief en praktijkgericht aan de slag met verkeersveiligheid. Een greep uit de activiteiten: Verkeerslab, VOMOL, Verkeersquiz, Fietsvaardig+ en Fiets4Safe.
 

Opening
De opening werd in de ochtend gedaan door wethouder Jaap Sinke van de gemeente Reimerswaal en in de middag door Harry van der Maas gedeputeerde van de Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ. Aansluitend opende Rick Koekoek Nederlands kampioen bike trials, met meerdere Guinness World Records op zijn naam, het programma.
 

Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid
Dit event maakt onderdeel uit van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. In deze septembermaand vinden er meerdere activiteiten plaats, deze kunt u terugvinden op de activiteitenkalender.