Uitreiking ROVZ Pluim

ROVZ-Pluim als waardering inzet verkeersveiligheid

Donderdagavond 14 november 2019 is Ton Kienhuis, scheidend provinciaal consul ANWB Zeeland, verrast met de ROVZ-Pluim voor zijn betrokkenheid en inzet rond verkeersveiligheid. Gedeputeerde Verkeersveiligheid, Harry van der Maas heeft deze prijs uitgereikt aan Ton Kienhuis én de ANWB als organisatie tijdens de najaarsvergadering in 's-Heer Arendskerke.

Bij het overdragen van zijn taken aan opvolger Piet Hamelink zijn de aanwezige ANWB medewerkers eveneens in het zonnetje gezet. Deze organisatie zet zich extra in op het gebied van verkeersveiligheidsactiviteiten en daarvoor heeft zij de waardering van het ROVZ gekregen.

Verkeersveiligheidsactiviteiten
De ANWB heeft een aantal activiteiten samen met het ROVZ georganiseerd zoals de uitvoering van de Fietsverlichtingsactie tijdens N8vandeN8 in Middelburg op 26 oktober en de MONO campagne actie op 30 september op de carpoolplaats bij Kapelle. Hierbij gingen medewerkers van de ANWB in gesprek met automobilisten over de gevaren van smartphonegebruik tijdens het rijden. Verder is de ANWB betrokken bij het 1ste Zeeuwse E-bike event september 2018 én komend Event 23 maart 2020. Ook stond zij tijdens the Ride for the Roses met een MONO verkeersveiligheidsstand en was zij betrokken bij de Open Dag van de Provincie. 'Deze inzet waarderen wij enorm en verdient een ROVZ-Pluim', aldus Harry van der Maas.
 

ROVZ-Pluim
De ROVZ-Pluim wordt uitgereikt aan personen of organisaties die op het gebied van de verkeersveiligheid in Zeeland iets extra's doen. De vorige ROVZ-Pluim werd gegeven aan de ITN Groep uit Nieuwdorp.