Uitreiking eerste verkeersveiligheidshesjes School op Seef

Basisschool de Voorhoute ontvangt de eerste verkeersveiligheidshesje van gedeputeerde Harry van der Maas

Donderdag 12 maart 2020 heeft gedeputeerde Provincie Zeeland Harry van der Maas namens het ROVZ de eerste verkeersveiligheidshesjes School op Seef uitgereikt aan IKC de Voorhoute in Kruiningen.

Met dit moment wordt een start gemaakt om alle basisscholen met het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel óf de scholen die druk bezig zijn om dit Label te behalen, te voorzien van deze hesjes.   

Gedeputeerde deelt hesje uit
Gedeputeerde deelt hesjes uit

 

Zichtbaarheid in het verkeer

Om het belang van goed zichtbaar te zijn tijdens deelname aan het verkeer, kan men niet vroeg genoeg beginnen om te zorgen voor een stukje bewustwording. Op deze leeftijd is het belangrijk om als school te kunnen voorzien in allerlei verkeersveiligheidsactiviteiten. Zo zorgt de website School op Seef voor diverse aspecten van veilige deelname aan het verkeer. Zowel voor leerlingen, scholen, ouders maar ook de gemeenten krijgen alle informatie rond verkeersveiligheidsthema’s.

Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel

Gericht op het vergroten van de Zeeuwse verkeersveiligheid, streeft het ROVZ ernaar om het aantal basisscholen met het Label te laten groeien. 

Leerlingen Voorhoute met hesjes
Leerlingen met hesjes voor de school
 
​ ​