Tweede Zeeuwse Fiets(veiligheids)Tafel

Op woensdag 18 september 2019 heeft ’s middags de 2de Zeeuwse Fiets(veiligheids)Tafel in het Abdij plaats gevonden. Deze ‘Tafel’-netwerkbijeenkomst heeft het ROVZ in het leven geroepen om samen met haar partner organisaties de krachten te bundelen rond de aanpak van de Zeeuwse fietsproblematiek.

 

Thema problematiek van oudere fietsers

Oudere fietsers is een groeiende groep die zeker door de opkomst van de elektrische fiets meer en verder en tot op hogere leeftijd (blijft) fietsen. Dat is goed, maar baart ook zorgen gezien het groeiende aantal ongevallen waarbij ze betrokken zijn.

Tijdens deze 2de Zeeuwse Fiets(veiligheids)Tafel is onder begeleiding van Koos Louwerse bureau TRIDÉE gekeken naar maatregelen en acties die op dit gebied kunnen worden getroffen. Dit in samenwerking met diverse organisaties zoals een aantal Zeeuwse gemeenten, VVN, ouderenorganisaties, BOVAG, Fietsersbond en met input van CROW ‘vergevingsgezinde infrastructuur’, demo door Ary Joosse (Voskamp) en gemeente Goes met het ‘motiveringsprogramma Doortrappen’.

Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Deze netwerkbijeenkomst maakt onderdeel uit van de activiteiten die op het gebied van verkeersveiligheid tijdens de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid worden georganiseerd. Extra aandacht voor dit onderwerp versterkt de betrokkenheid en voor vandaag was de focus gericht op de fietsproblematiek.