Straatactie snelheidscampagne van start

Vanaf 14 maart 2016 gaat de landelijke snelheidscampagne van het ministerie van Infrastructuur en Milieu weer van start. De campagne spreekt de automobilist aan op de verantwoordelijkheid voor zijn eigen veiligheid en die van anderen. Ook roept de campagne de automobilist op om zich aan de snelheidslimieten te houden. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) ondersteunt deze campagne met de regionale campagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt!', in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, district Zeeland.
 

Zelf actie voeren

Beperking van de snelheid is een belangrijk speerpunt van het ROVZ. Het ROVZ wil met zoveel mogelijk partijen, met name met buurtbewoners, gerichter werken aan het verhogen van de verkeersveiligheid. Buurtbewoners kunnen daarom zelf actie voeren als er in hun straat of wijk te hard wordt gereden. Het ROVZ stelt gratis materiaal beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Buurtbewoners kunnen op www.zeeland.vvn.nl/bedankt diverse actiematerialen aanvragen.

Aandacht voor veiligheid

Naast het beschikbaar stellen van actiematerialen, zijn er spotjes op radio en televisie, posters langs verschillende wegen in Zeeland en een bioscoopspotje in de Zeeuwse bioscopen te zien. Ook de politie besteedt extra aandacht aan het naleven van de snelheidslimieten binnen en buiten de bebouwde kom. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. Vooral binnen de bebouwde kom en op 60 km/u wegen buiten de kom zijn de risico’s van te hard rijden groot.