Start campagne Bedankt dat je langzamer rijdt! Middelburgsestraat in Koudekerke

Op maandag 1 november hebben wethouder Verkeer Pieter Wisse van de gemeente Veere samen met gedeputeerde verkeersveiligheid Provincie Zeeland en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) de aftrap gegeven voor de Bedankt dat je langzamer rijdt! campagne in Koudekerke.

Wijkagent houdt bestuurder aan voor praatje over snelheid

Met deze campagne actie vraagt het ROVZ aandacht voor het snelheidsprobleem dat in de bebouwde kom nog steeds (helaas) een groot probleem is. Doel van deze actie is dat weggebruikers zich aan de juiste snelheid houden en zich bewust worden van veilig rijgedrag. Bij deze actie is de gemeente Veere de organiserende partij samen met de bewoners uit de Middelburgsestraat in Koudekerke: het is een buurtparticipatie actie waarbij het ROVZ als initiatiefnemer van deze Bedankt! campagne een coördinerende rol heeft.

 
Leerlingen wijkagent en wethouder meten snelheid

In een eerdere fase (2020) is ook in deze Middelburgsestraat de Safety Safe of spaarpaal ingezet door het ROVZ om bewustwording te creëren rond verkeersveilige deelname aan het verkeer en dus het houden aan de 30km vereiste snelheid binnen de bebouwde kom. Hierbij is afgesproken dat deze snelheidsactie gevolgd zou worden door de Bedankt dat je langzamer rijdt! campagne actie. In de gemeente Veere is hiervoor op 1 november het startsein gegeven.