Skateclinics in Kapelle en Kruiningen

Leerlingen van OBS De Moolhoek in Kapelle hebben vandaag deelgenomen aan een skateclinic! In een uur leerden de kinderen de basisvaardigheden van het skaten. Wethouder Jon Herselman kwam een kijkje nemen en stak hier en daar een handje toe bij het aandoen van beschermmaterialen.

wethouder Jon Herselman helpt een handje bij de skateclinic
leerlingen van de Moolhoek bezig met de skateclinic

Op vrijdag 11 maart kregen de leerlingen van De Welle in Kruiningen een skateclinic. Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal bezocht de skateclinic, en benadrukte het belang van veilig skaten door onder andere het altijd dragen van een helm.

Wethouder Maarten Both spreekt de kinderen toe
leerlingen van De Welle in Kruiningen tijdens de skateclinic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skaten is leuk! En nu het voorjaar weer begint, kunnen de skates weer uit de kast worden gehaald. Dit is natuurlijk heel mooi in het kader van (buiten) bewegen, maar kan ook voor onveilige situaties in het verkeer zorgen. Vandaag leerden de leerlingen naast remmen een aantal trucjes om nog beter en veiliger te kunnen skaten.
Tijdens de skateclinic was aandacht voor het belang van beschermingsmiddelen, veiligheid, valpreventie en vaardigheden met rijden en remmen. Door de rijvaardigheid van skaters te verbeteren, verbetert ook de veiligheid van alle weggebruikers. 
Skateclinic
De skateclinic werd geregeld en gefinancierd door Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). Skate-A-Way organiseerde de skateclinic. #ROVZ