ROVZ-pluim voor ZLM

Donderdag 7 juli 2016 heeft Gedeputeerde Harry van der Maas een ROVZ-pluim ​uitgereikt aan ZLM in Goes voor hun betrokkenheid bij het onderwerp verkeersveiligheid en de activiteiten die zij uitvoeren ter bevordering van deze veiligheid in Zeeland. Zo maken zij al jaren Trials in Zeeland mede mogelijk, inclusief binnenkort ook een junior versie van Trials. Daarnaast heeft ZLM een bijdrage geleverd aan de fietshelmcampagne, geven ze caravantraining, motortraining en cursus voor ouderen onder hun leden. 'Deze inzet waarderen we enorm en verdient een ROVZ-pluim', aldus Harry van der Maas.

 

Trials

Al jaren worden rijvaardigheidstrainingen voor jonge bestuurders gegeven in Zeeland. ZLM en het ROVZ maken dit samen financieel mogelijk. Dankzij deze bijdrage kunnen Zeeuwse jongeren tot 28 jaar met korting deelnemen aan deze eendaagse training waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van gevaarlijke situaties en voertuigbeheersing. Zo zorgt het zelf rijden in een vrachtauto voor hogere bewustwording van het rijgedrag en het effect ervan op andere weggebruikers. Naast een financiële bijdrage, zorgt ZLM ook voor promotie van Trials.

Binnenkort wordt er ook een Junior Trials aangeboden voor middelbare scholieren. In het verleden was dit RoadSense, een programma dat zich richt op bewustwording van middelbare scholieren als ze als chauffeur of passagier in een auto rijden. Eind 2015 is dit programma gestopt en onlangs heeft ZLM besloten om dit programma in samenwerking met Trials aan te bieden in Zeeland. Daar zijn de Zeeuwse middelbare scholen en het ROVZ erg blij mee. 'Een mooi voorbeeld van een slimme vorm van samenwerken waar we naar op zoek zijn ', aldus Harry van der Maas.

ROVZ-pluim

De ROVZ-pluim wordt uitgereikt aan personen of organisaties die op het gebied van de verkeersveiligheid in Zeeland iets extra's doen. Ook al is ZLM geen officiële partner van het ROVZ, leveren ze wel een bijdrage aan het werkplan van het ROVZ en ondernemen zij veel activiteiten om de verkeersveiligheid in Zeeland te vergroten.