Reynaertcollege verdient pluim voor verkeersveiligheid

Donderdag 13 september 2018 overhandigde gedeputeerde Harry van der Maas de ROVZ-Pluim uit aan verkeerscoördinator Marjan Hamelinck namens het Reynaertcollege. De pluim wordt uitgereikt aan personen of organisaties die op het gebied van verkeersveiligheid in Zeeland zich extra inzetten. De Reynaertschool kent bevlogen verkeerscoördinatoren en zorgt ervoor dat verkeersveiligheid een vaste plek heeft in het lesprogramma.

Het Reynaertcollege doet al sinds 2000 mee met het VEVO-project (VerkeersEducatie Voortgezet Onderwijs) in samenwerking met de Provincie en de gemeenten. Tijdens het schooljaar zijn er verschillende activiteiten voor de leerlingen, zoals fietskeuringen en gastlessen over onveilig gedrag. Ook in de reguliere lessen is er aandacht voor verkeersveiligheid: binnen de natuurkundelessen is aandacht voor snelheid, reactietijd en remweg, in de biologieles wordt de alcoholbril gebruikt. Ook op de open dagen voor toekomstige leerlingen en hun ouders wordt breed aandacht besteed aan verkeersveiligheid en VEVO. Wat dat betreft is de Reynaertschool toonaangevend en een goed voorbeeld voor alle toekomstige VEVO-scholen.

Veilig naar school​

Het Reynaertcollege heeft het voortouw genomen om het project Veilig naar school in Hulst op te zetten. Dat gebeurde met tal van partners, zoals Praktijkschool Hulst, VVN, ANWB, politie en gemeente. Vanuit alle kernen fietsen leerlingen uit groep 8 vlak voor de zomervakantie onder begeleiding van hun juf of meester de geadviseerde minst onveilige route naar het Reynaertcollege om een centrale verkeersdag bij te wonen. Dit concept is uniek in Zeeland en daarbuiten.

 

 

Externe links:

Reynaertcollege

Programma educatie en voorlichting