Remwegdemonstratie voor scholen in Oost-Souburg

Op donderdag 20 mei 2021 zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 174 scholieren uit de gemeente Vlissingen. Leerlingen van De Tweemaster-Kameleon,  Burcht-Rietheim, Het Kompas en ’t Mozaiek in Oost-Souburg leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. 
Wethouder Stroosnijder van de gemeente Vlissingen kwam een kijkje nemen en zag hoe een instructeur liet zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren ze beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.