Remwegdemonstratie scholen Schouwen-Duiveland

Op donderdag 24 juni 2021 zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 155 scholieren uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Leerlingen van De Kirreweie in Burch-Haamstede, 't Kofschip, st Willibrordusschool en Theo Thijssenschool in Zierikzee leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. 
Wethouder Smit van de gemeente Schouwen-Duiveland kwam een kijkje nemen en zag hoe een instructeur liet zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren ze beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

Remwegdemo De Kirreweie
Wethouder Smit bij remwegdemo

Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.

Remwegdemo Schouwen-Duiveland
Remwegdemo Theo Thijssenschool Zierikzee