Remwegdemonstratie scholen in gemeente Hulst

Op dinsdag 6 juli 2021 zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 160 scholieren uit de gemeente Hulst. Leerlingen van Inghelosenberghe (Sint Jansteen), 't Getij (Kloosterzande), De Oostvogel (Lamswaarde), Nobelhorst (Hulst) en 't Vogelnest (Hengstdijk) leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. 
Wethouder Gino Depauw van de gemeente kwam een kijkje nemen bij de demonstratie in Sint Jansteen en zag hoe een instructeur liet zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren kinderen beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

Remwegdemo Sint Jansteen
Remwegdemo Sint Jansteen

Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.

Remwegdemo Inghelosenberghe Sint Jansteen