Nieuwe Sluis: veilig op weg, meedoen is makkelijk

Nieuwe Sluis in Terneuzen voert verkeersveiligheidscampagne en geeft hiermee het goede voorbeeld!

Zij vraagt weggebruikers op en rond het sluizencomplex om extra goed op te letten en alert te zijn. Zo wijst zij op de veiligheid van overstekende fietsers en voetgangers, Zichtbaarheid onderweg (zet je licht aan), gepaste snelheid en wijzigende verkeerssituaties bij werk aan de Nieuwe Sluis en aandacht voor extra grondtransporten naar de Nieuw Neuzenpolder. Kortom, een mooi voorbeeld van extra aandacht voor verkeersveiligheid! Kijk voor meer info op: https://nieuwesluisterneuzen.eu/nieuws/2019-12/veilig-op-weg-meedoen-makkelijk

Veilig op weg! Meedoen is makkelijk

De doorgaande weg op het sluizencomplex is onderdeel van het bouwterrein van de Nieuwe Sluis. Hierdoor komt naast het normale doorgaande wegverkeer ook bouwverkeer op de weg. De situatie op het sluizencomplex verandert door de bouw regelmatig en dan willen passanten onderweg ook een glimp opvangen van het werk. Bovendien komen de donkere dagen eraan. Tijd om extra aandacht aan verkeersveiligheid te besteden. Ga veilig op weg!

In de week van 2 tot 6 december 2019 krijgt het wegverkeer op het sluizencomplex elke dag een andere tip op het gebied van verkeersveiligheid. En voor wie dat wil, hebben we een reflecterende sleutelhanger klaarliggen bij ons informatiecentrum Portaal van Vlaanderen, een kleine reminder om veilig op weg te gaan.

Oversteekplaatsen

Op het sluizencomplex heeft het fietsverkeer op de doorgaande route voorrang. Dit was ook al zo vóór de bouw van de Nieuwe Sluis. Tijdens de bouw zijn de oversteekplaatsen op sommige locaties aangepast en dat is voor alle weggebruikers nog wennen. Tip! Matig je snelheid bij kruispunten om tijdig te kunnen reageren bij overstekende fietsers en voetgangers.

Tijdelijke snelheidsverlaging

Feit is dat iedereen wel eens iets harder rijdt dan toegestaan. Vaak onbewust. Een paar kilometer te hard rijden, lijkt onschuldig maar verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. Te hard rijden is een van de belangrijkste doodsoorzaken in het verkeer. De maximumsnelheid op het sluizencomplex is grotendeels 50 km/u, maar op sommige punten 30 km/u. Ook bij werkzaamheden naast de weg verlagen we tijdelijk de snelheid naar 50 km. Tip! Let goed op de borden en pas je snelheid aan. Bedankt dat je langzamer rijdt.

Donkere dagen

De wintertijd is weer ingegaan, nog even en het is zowel tijdens de spits in de ochtend als in de avond donker. Fietsverkeer rijdt ook in het donker. Vorig jaar hebben we tijdens de veiligheidsactie fietsers gewezen op het belang van goede verlichting en reflectie. En dat geldt natuurlijk nog steeds, ook voor wegverkeer! Tip! Fietsers: zorg dat je zichtbaar bent. #zetjelichtaan. Wegverkeer let op je snelheid en benader kruispunten rustig. Kijk goed uit!

Bouwverkeer

Het doel is om zo min mogelijk vrachtverkeer op de weg te laten rijden en zoveel mogelijk materiaal per schip aan te voeren. Toch is bouwverkeer over de weg niet altijd te voorkomen. Zo komen de grote wapeningskorven met speciaal transport naar het bouwterrein en moet ook de grond van het bouwterrein via de weg naar het gronddepot in de Nieuw Neuzenpolder. We zorgen voor de verkeersveiligheid door de inzet van verkeersregelaars en een veegwagen om te zorgen voor een schone weg. Tip! Let op de dode hoek van bouwverkeer, zorg dat de chauffeur je ziet. Zo komt iedereen weer veilig thuis!

Laatste tip! Laat je niet afleiden door je mobiele telefoon, radio of navigatie tijdens je deelname aan het verkeer. Rijd MONO! Zo gaan we met zijn allen veilig op weg!

Meedoen is makkelijk

Vrijwel iedereen is verkeersdeelnemer. Dat betekent ook dat iedereen iets kan doen om het verkeer veiliger te maken. Iedere dag opnieuw, zodra je de deur uit stapt. Ga relaxed en veilig op pad. Meedoen is makkelijk.

Meer tips over veilig op pad? https://vvn.nl/8-tips-voor-meer-veiligheid-op-weg