MONO poster ontwerpwedstrijd

Prijsuitreiking Zeeuwse MONO poster ontwerpwedstrijd

Woensdag 4 maart 2020 is een leerling van het Nehalennia aan de Breeweg in Middelburg verrast met de hoofdprijs van de Zeeuwse MONO poster ontwerpwedstrijd. Zowel gedeputeerde Harry van der Maas als wethouder gemeente Middelburg Chris Simons waren bij dit moment aanwezig.

Winnaar MONO ontwerpwedstrijd
Uitreiking waardecheque

Landelijke MONO campagne

Op 16 maart 2020 gaat de volgende periode van de landelijke MONO campagne van start. De voorjaarscampagne is gericht op het algemeen Nederlands publiek met online extra focus op jongere fietsers. Doel is fietsers en automobilisten te stimuleren en motiveren om zonder afleiding aan het verkeer deel te nemen.

Zeeuwse MONO campagne actie

Om in eigen provincie aandacht te vragen voor deze campagne zorgt het ROVZ voor het startsein op 4 maart waarna er diverse MONO uitingen langs de Zeeuwse wegen en in de bioscopen wordt geplaatst en vertoond. De MONO ontwerpwedstrijd is een onderdeel van deze Zeeuwse MONO campagne op het voortgezet onderwijs die gestart is in het najaar van 2019, hierna volgen nog meerdere momenten waarover het ROVZ de media graag informeert.

Met het inzenden van haar winnende poster heeft zij ervoor gezorgd dat haar school een bedrag heeft gewonnen dat wordt besteed aan activiteiten of producten ter verbetering van de verkeersveiligheid op deze school. Daarnaast heeft zij een bioscoopbon in ontvangst mogen nemen en heeft het Nehalennia én zijzelf de winnende poster in een lijst gekregen. Ook zijn 5 exemplaren van de winnende poster én 5 posters van de algemene MONO campagne overhandigd.

Zowel de gedeputeerde als de wethouder gaven aan dat het gebruik van de smartphone tijdens deelname aan het verkeer een no-go is. Met een knipoog naar de winnende poster, zetten zij kracht bij de MONO boodschap: zorg ervoor dat je ongestoord onderweg bent. Zoals Chris Simons zei: “een goede campagne met aansprekende posters laat mensen inzien hoe gevaarlijk het is om te bellen of te appen op de fiets” en daarbij bedankte hij iedereen die deel heeft genomen aan deze ontwerpwedstrijd waarbij er 180 inzendingen zijn geteld.

De gedeputeerde gaf een toelichting op de MONO campagne en belang van ongestoord (zonder smartphone) onderweg zijn, de winnende poster werd vertoond, de leerlingen keken naar het ROVZ campagnefilmpje rond het 1 juli verbod (geen smartphonegebruik op de fiets), er werd een toelichting gegeven op de MONO ontwerpwedstrijd en verteld dat de winnende poster te zien zal zijn in de Zeeuwse bioscopen als campagnecommercial. Ook zal deze poster te zien zijn als campagnemateriaal langs de Zeeuwse wegen. Als afsluiting werd het lied ‘Smoorverliefd’ van Snelle vertoond (hij geeft aan dat appen tijdens het fietsen erg gevaarlijk is). Het ROVZ gaf smartphonereinigers met de MONO uiting aan de school om uit te delen aan de leerlingen, dit om nog extra het belang van fietsen zonder je smartphone in de hand aan te geven: ongestoord onderweg is de boodschap.