Light-painting in Kloostergangen (Abdij) tijdens N8vdN8

Zaterdag 28 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht (N8vdN8) plaats. Op deze dag gaat de wintertijd in. Op honderden plaatsen in Nederland zijn er activiteiten die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Zo wil de N8vdN8 mensen bewust maken van lichtvervuiling en de mogelijkheden om die terug te dringen. Geniet van de duistere Middelburgse binnenstad met haar eigen activiteiten. Zoals de Magische Donkere Tocht door het centrum van Middelburg, die onder andere langs het Abdijplein voert.

Op het Abdijplein vindt u een ingang naar de bijzondere Kloostergangen. Op deze plek komt u de inloop workshop light-painting tegen in het teken van Verkeersveiligheid. Een activiteit georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). “Met de ingang van de wintertijd wordt het eerder donker en is goede fietsverlichting nog belangrijker. Controleer je verlichting en vergeet deze niet aan te zetten. Wel zo veilig voor jezelf, maar ook voor anderen in het verkeer’, aldus Harry van der Maas, gedeputeerde verkeersveiligheid.

Ervaar tijdens de N8vdN8 op 28 oktober de kunst van light-painting met als thema verkeersveiligheid: fietsverlichting en aandacht in het verkeer. Creëer uw eigen lichtcreatie met fietslampjes en laat het vastleggen met een foto. U vindt ons in de Kloostergangen op het Abdijplein in Middelburg, van 19.00 tot 23.00 uur. Een gratis activiteit voor iedereen.

Op het Abdijplein en het Zeeuws Museum worden er vele activiteiten georganiseerd in het teken van ‘griezelig grappig’. Denk aan fire fly maken, dracula’s face glow in the dark schminken, snel tekenprogramma’s, fotoshoot STOLP your face and BOOK it, verschillende short story’s, tapijtmonster, waarzegster en optredens van ZUROCK. Kijk voor het volledige programma van de N8vdN8 op www.nachtvandenachtmiddelburg.nl.