Licht uit, spot aan op Abdijplein tijdens N8vdN8

Zaterdag 29 oktober 2016 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht (N8vdN8) plaats. Op deze dag gaat ook de wintertijd in. Op honderden plaatsen in Nederland zijn er activiteiten die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Zo wil de N8vdN8 mensen bewust maken van lichtvervuiling en de mogelijkheden om die terug te dringen. Ook in Middelburg is van alles te beleven. Zoals de Magische Donkere Tocht door het centrum van Middelburg, die onder andere langs het Abdijplein voert.

Dit jaar komt u tijdens de Donkere Tocht ook een activiteit van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland tegen: Licht uit, fietsspot aan. Harry van der Maas, gedeputeerde verkeersveiligheid, vertelt er meer over: “Nu de donkere tijden van het jaar weer aanbreken, is het belangrijk dat u wordt gezien in het verkeer en dus uw ‘spot’ aanzet op de fiets. Veel mensen vergeten wel eens hun fietsverlichting aan te zetten. Dit is echter cruciaal voor de eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen.”

Stap tijdens de Nacht van de Nacht op 29 oktober op onze ludieke fiets met lichtgevende wielen. Trap stevig door en laat de beelden spreken! Wie meedoet, krijgt een leuk aandenken mee naar huis. U vindt ons bij de Leeuwenkooi op het Abdijplein in Middelburg, van 19.30 tot 22.30 uur.

Leuk om te weten: in en om de Abdij kun je ook genieten van muziek bij kaarslicht, bijzondere exposities, nachtvlinders knutselen of jezelf glow in the dark laten schminken. 
Ook het Zeeuws Museum is geopend voor nachtvlinders en nachtbrakers.

Kijk hier voor het volledige programma van de N8vdN8.