Licht uit, fietswiel aan tijdens N8vdN8

 

Zaterdag 27 oktober 2018 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht (N8vdN8) plaats. Op deze dag gaat ook de wintertijd in. Op honderden plaatsen in Nederland zijn er activiteiten die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Zo wil de N8vdN8 mensen bewust maken van lichtvervuiling en de mogelijkheden om die terug te dringen. Ook in Middelburg is van alles te beleven.
 

Dit jaar komt u tijdens de Donkere Tocht ook weer een activiteit van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland tegen: Licht uit, fietswiel aan. Harry van der Maas, gedeputeerde verkeersveiligheid, vertelt er meer over: “Nu de donkere tijden van het jaar weer aanbreken, is het belangrijk dat u wordt gezien in het verkeer en dus uw vaste verlichting aanzet op de fiets. Veel mensen vergeten wel eens hun fietsverlichting aan te zetten. Dit is echter cruciaal voor de eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen.”

Stap tijdens de Nacht van de Nacht op 27 oktober op onze ludieke fiets met lichtgevende wielen. Trap stevig door en laat de beelden spreken! Wie meedoet, krijgt een leuk aandenken mee naar huis. U vindt ons bij in de Mammoet, ingang richting de Kloostergangen via het Abdijplein in Middelburg, van 19.00 tot 22.30 uur.

 
Fietsfoto nacht van de nacht
Fietsfoto nacht van de nacht

Kijk voor het volledige programma van de N8vdN8 op www.nachtvandenachtmiddelburg.nl

Verlichte wielen Nacht van de nacht
Verlichte wielen Nacht van de nacht
Verlichte wielen Nacht van de nacht