'Licht aan, goed bezig!' op De Ravenstein in Vlissingen

Op donderdag 10 januari 2019 deelde wethouder Stroosnijder van de gemeente Vlissingen een fietsverlichtingspakket uit op Ravenstein in Vlissingen. Samen met leerlingen bracht de bestuurder een krijttekening op het schoolplein aan.

 
Wethouder Stroosnijder fietsverlichtingsactie
Wethouder Stroosnijder fietsverlichtingsactie
 

Bezoek van ROVZ-ambassadeurs
Namens het ROVZ delen verschillende wethouders in de week van 10 tot 14 januari een fietsverlichtingspakket uit bij de deelnemende scholen. Leerlingen en ouders krijgen de reflecterende stickers met de tekst ‘Licht aan, goed bezig!’ en ‘Licht aan, goed voorbeeld!’. In samenwerking met de ANWB krijgen de scholen ook kartonnen mallen en krijtspuitbussen om krijtuitingen aan te brengen op de schoolpleinen. Ook zitten er in het pakket folders van de landelijke campagne ‘Ik val op’
Wethouder Stroosnijder fietsverlichtingsactie
Sjabloon fietsverlichtingsactie
 
 
 

Stickeractie
Om extra aandacht te vragen voor fietsverlichting op scholen, heeft het ROVZ een stickeractie opgezet. Scholen konden reflecterende stickers bestellen; zowel voor leerlingen als voor hun ouders. Meer dan 65 basisscholen en 7 scholen voor voortgezet onderwijs doen mee met de actie. Er zijn in totaal 20.000 stickers aangevraagd! We hopen dat de stickers een aanleiding zijn om rond de keukentafel samen over verkeersveiligheid te praten. Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein.

Foto's Bart van der Putten