'Licht aan, goed bezig!' op de Boazschool Meliskerke

 

Op donderdag 10 januari 2019 deelde wethouder Schot van de gemeente Veere een fietsverlichtingspakket uit op de Boazschool in Meliskerke. Samen met leerlingen bracht de bestuurder een krijttekening op het schoolplein aan.

 

Wethouder Schot gemeente Veere
 
Wethouder Schot gemeente Veere

Bezoek van ROVZ-ambassadeurs
Namens het ROVZ delen verschillende wethouders in de week van 10 tot 14 januari een fietsverlichtingspakket uit bij de deelnemende scholen. Leerlingen en ouders krijgen de reflecterende stickers met de tekst ‘Licht aan, goed bezig!’ en ‘Licht aan, goed voorbeeld!’. In samenwerking met de ANWB krijgen de scholen ook kartonnen mallen en krijtspuitbussen om krijtuitingen aan te brengen op de schoolpleinen. Ook zitten er in het pakket folders van de landelijke campagne ‘Ik val op’

Licht aan sjabloon
Wethouder Schot Boazschool

 

 
 

Stickeractie
Om extra aandacht te vragen voor fietsverlichting op scholen, heeft het ROVZ een stickeractie opgezet. Scholen konden reflecterende stickers bestellen; zowel voor leerlingen als voor hun ouders. Meer dan 65 basisscholen en 7 scholen voor voortgezet onderwijs doen mee met de actie. Er zijn in totaal 20.000 stickers aangevraagd! We hopen dat de stickers een aanleiding zijn om rond de keukentafel samen over verkeersveiligheid te praten. Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein.

Foto's Bart van der Putten