Kick off campagne 'Wat doe jij bij Zwaailicht & Sirene?'

Start campagne ‘Wat doe jij bij zwaailicht & sirene?’

Op maandag 23 september 2019 is de campagne 'Wat doe jij bij zwaailicht & sirene?' officieel van start gegaan. Rond 13:15 uur kwam speciaal voor deze kick-off een brandweerwagen het Abdijplein opgereden waarna de brandweerploeg de allereerste campagneflyer overhandigde aan gedeputeerde Harry van der Maas.

Waarom is deze campagne belangrijk?

Verkeersdeelnemers worden soms plots verrast door een hulpdienst met zwaailicht en sirene die met hoge snelheid nadert. In de praktijk blijkt dat veel weggebruikers niet weten hoe ze moeten handelen. Reden voor de Veiligheidsregio Zeeland, ZLM Verzekeringen en het ROVZ om gezamenlijk een campagne te starten.

Video met praktische tips

Een campagne is hard nodig, want hulpdiensten maken de gekste dingen mee wanneer ze onderweg zijn. Van plotselinge rem-acties tot het stilstaan op een rotonde. Met soms gevaarlijke situaties of aanrijdingen als gevolg. Onderdeel van de campagne is een preventievideo waarin we praktische tips geven aan weggebruikers Deze video wordt geplaatst op de website en social media van de samenwerkende partners. 
Preventievideo

Maak het hulpdiensten makkelijker

Met kleine aanpassingen kunnen we het de hulpdiensten een stuk makkelijker maken in het verkeer. Naast de preventievideo is er een speciale campagnewebsite: www.zeelandveilig.nl/zwaailichtensirene. Hierop leggen we de do’s en dont’s uit wanneer een hulpdienst met zwaailicht en sirene nadert. Ook is een flyer ontwikkeld die we verspreiden onder de Zeeuwse rijscholen, gemeentehuizen en veiligheidspartners.

Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Deze kick-off maakt ook onderdeel uit van de activiteiten die in de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid op de kalender staan. Hiermee wordt extra aandacht gevraagd voor dit onderwerp. Kijk op onze kalender voor een overzicht van de activiteiten in de maand september.

https://www.zeelandveilig.nl/zwaailicht-en-sirene