Jaarlijkse Zeeuwse herdenking Verkeersslachtoffers

Kranslegging herdenking verkeersslachtoffers

 

Op zondag 15 november 2020 vond de landelijke herdenking verkeersslachtoffers plaats, georganiseerd door de Vereniging van Verkeersslachtoffers (VVS). Op dezelfde dag werd ook de jaarlijkse Zeeuwse herdenking van verkeersslachtoffers gehouden.  Gedeputeerde Harry van der Maas legde eerder die week een krans ter nagedachtenis aan de verkeersslachtoffers in Zeeland.

Vanwege de coronamaatregelen is dit jaar niet de jaarlijkse landelijke bijeenkomst georganiseerd, maar is in alle deelnemende provincies een bloem- of kranslegging gedaan op een zelf gekozen locatie. Ook de Provincie Zeeland/ het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) nam hieraan deel om stil te staan bij de Zeeuwse verkeersslachtoffers en om aandacht te vragen voor het belang van verkeersveiligheid. Zij deed dit voor en namens de nabestaanden, verkeersslachtoffers, hulpverleners, politici, partners en andere belangstellenden.

Gedeputeerde Van der Maas en nabestaande Corine de Bruyne-van Wallenburg bij het bermmonument

Gedeputeerde Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ, Harry van der Maas heeft ter nagedachtenis aan de Zeeuwse verkeersslachtoffers een krans gelegd bij het bermmonument aan de Leliëndaalseweg tussen Middelburg en St. Laurens.

“Met deze kranslegging staan we stil bij de verkeersslachtoffers die in Zeeland zijn gevallen. Er vallen helaas nog teveel slachtoffers. Daarom blijven we ons inzetten voor verkeersveiligheid en stimuleren van veilig rijgedrag, om dit leed en verdriet te voorkomen.“

Nabestaande Corine de Bruyne-van Wallenburg was aanwezig bij de kranslegging aan de Leliëndaalseweg. Haar broer, Jaap van Wallenburg, kwam op deze weg te overlijden als gevolg van een botsing tussen zijn auto en een tractor die te hard reed. “Ik vind het fijn dat er aan mijn broer en daarmee aan alle verkeersslachtoffers wordt gedacht. Wat zou mijn moeder blij zijn geweest,” aldus Corine.

Vanaf 15 november zijn de kransleggingen in de provincies op de website van de VVS www.verkeersslachtoffers.nl geplaatst zodat de leden, sympathisanten en belangstellenden deze vorm van herdenken kunnen bezoeken.